מצרכים (ל-4 עוגות בריוש):

200 חמאה רכה

3/4 כוס שמן קוקוס

כוס וחצי סוכר דמררה

2 כפיות דבש

6 ביצים מידה L

כוס וחצי קמח לבן

3/4 כוס קמח כוסמין

2 כפיות קמח שקדים

שקית אבקת אפייה

200 גרם גבינת ריקוטה 9%

100 גרם (חצי גביע) יוגורט 3%

50 גרם פטל אדום קפוא

 

לרוטב פירות אדומים:

3 כפות מיץ רימונים

2 כפות דבש

150 גרם פירות אדומים קפואים

 

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים חמאה, שמן קוקוס וסוכר דמררה במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה.

2. מנפים את הקמחים, אבקת האפייה ואבקת השקדים. מנמיכים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את הריקוטה והיוגורט ולבסוף את הקמחים המנופים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוזגים את התערובת ל-4 תבניות בריוש עד לחצי הגובה. מפזרים מעט פטל אדום מעל כל עוגה ומוזגים את יתרת התערובת עד שיא גובה התבנית.

4. אופים במשך כ-40-50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. הופכים את העוגות על גבי רשת ומצננים.

5. הכנת רוטב הפירות האדומים: בקלחת מחממים 3 כפות מיץ רימונים יחד עם הדבש והפירות האדומים הקפואים עד לקבלת תערובת סמיכה. מעטרים את העוגות ברוטב ומגישים.

 

מוגש באדיבות השף מיקי שמו וחברת 'פרימור', יצרנית מיץ רימונים סחוט טבעי