רכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ)

3 תפוחי אדמה לבישול

2 חלמונים

חצי ק"ג בשר בקר טחון

בצל קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום כתושות

4 כפות רסק עגבניות

כוס שימורי אפונה

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.

2. מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק. בינתיים מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.

3. מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ואפונה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות. אחר כך מתבלים.

4. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים. מעל משטחים את הפירה בשכבה אחידה.

5. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

 

מוגש באדיבות המותג 'מאסטר שף'