מצרכים (עבור 4 סועדים)

עבור הציפוי:

120 גרם קמח

20 גרם שבבי שיבולת שועל

4 כפות סוכר חום

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

עבור לפתן הפירות:

2 תפוחים

30 גרם חמאה

110 גרם אוכמניות

כף סוכר

מעט קינמון טחון

 

הוראות הכנה

1. הכנת הקראמבל: חממו תנור בחום של 190 מעלות צלזיוס.

2. שפכו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר לתוך קערה גדולה. הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה, ובעזרת הידיים לושו אותה ואת התערובת היבשה לעיסה, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. לא מומלץ ללוש את עיסת הפירורים זמן רב על מנת שהקראמבל לא ייצא דחוס.

3. פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה ואפו למשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע בהיר.

4. הכנת לפתן הפירות: קלפו, רוקנו את הליבה וחתכו את התפוחים לחצי, כל חצי חתכו לפרוסות.

5. שימו את החמאה והסוכר בסיר והמיסו אותם יחד בחום בינוני.

6. בשלו למשך כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.

7. ערבבו את התפוחים ובשלו למשך כ-2 דקות. הוסיפו את האוכמניות והקינמון, ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות.

8. צקו את הפירות החמים אל תוך כלי פיירקס, כסו באמצעות ציפוי הקראמבל ולאחר מכן אפו שוב בתנור למשך כ-15 דקות.

9. הגישו חם לצד מעט גלידת וניל.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה