מצרכים

4 כרעיים של עוף

שן שום

רוזמרין טרי

כפית פלפל ארבע עונות

מלח

4 כפות שמן זית כתית מעולה

מיץ מלימון אחד

 

לתפוחי האדמה:

500 גרם תפוחי אדמה קטנים

3 שיני שום

פטרוזיליה טרייה קצוצה

3 כפות שמן זית

מלח

 

הוראות הכנה

1. הכנת העוף: מערבבים בקערה פלפל ארבע עונות טחון, מלח, שמן זית, מיץ לימון ושום כתוש, לתערובת אחידה. מעסים את התערובת לתוך העוף, ומניחים את העוף במגש ומשרים אותו עם יתרת התערובת ומעט רוזמרין לארומה.

2. להכנת תפוחי האדמה:

שוטפים היטב את תפוחי האדמה. מערבבים בקערה את הפטרוזיליה הקצוצה ואת שיני השום הקצוצות דק, יחד עם המלח ושמן הזית.

3. מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם תערובת השמן ומניחים אותם על מגש.

4. ממלאים את בסיס המגש במים ואופים 40-50 דקות בתנור שחומם מראש.

5. לקבלת מגע זהוב למנה, מסירים את המכסה ומשאירים בתנור מספר דקות עד להשחמה.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה