מצרכים:

אבוקדו קלוף וללא גלעין

חצי לימון סחוט למיץ

מלפפון קלוף

פרוסת לחם לבן ללא הקשה

שום קטן

6 עלי נענע קצוצים

חצי כוס מים קרים

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל

 

אופן ההכנה:

1. טוחנים את האבוקדו והמלפפון בעזרת בלנדר ידני לכדי מחית. מוסיפים את הלחם והשום וטוחנים.

2. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, מעט מלח ופלפל וטוחנים שוב.

3. מוסיפים את המים תוך כדי טחינה עד קבלת המרקם הרצוי.

4. מוזגים לכוסות רחבות ומגישים קר. ניתן לפזר סלט קצוץ קטן מעל ולהגיש לצד מקלות מלוחים או בייגלה.

 

מוגש באדיבות חברת 'חקלאי גרנות', משווקת 'אבוקדו גרנות'