מצרכים

2 מנגו בצבע ירוק

סוכר, במשקל זהה למנגו לאחר בישול

 

הוראות הכנה

1. קולפים את המנגו, ומניחים בשלמותם בסיר גדול. מכסים במים, מרתיחים בחום גבוה, ומבשלים עד שיתרככו.

2. מוציאים את המנגו מהסיר ומצננים לפני הוצאת הגלעינים, ומעיכה לעיסה.

3. מסננים את העיסה באמצעות מסננת, תוך הפעלת לחץ לקבלת עיסה מרוכזת. 

4. לאחר סינון שוקלים את העיסה שהתקבלה ומשווים את משקלה בסוכר.

5. מבשלים את העיסה והסוכר בחום נמוך, תוך ערבוב נמרץ ללא הפסקה, על מנת למנוע הידבקות לתחתית הסיר. 

6. מוזגים לקערה ומניחים לתערובת להתקרר לפני שמכניסים למקרר.

7. לאחר צינון בחוץ, מכניסים לצינון במקרר למספר שעות עד שהריבה מתמצקת.

8. ניתן להגיש לצד גבינת פטה וטוסט, או בליווי יוגורט

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה