מצרכים לקרפצ'יו

2 סלקים טריים בגודל בינוני

מלח ים

אבוקדו

40 גרם אגוזי לוז קלויים

25 גרם גבינת פרמז'ן (אופציה לגבינה טבעונית)

עלי בזיליקום

 

מצרכים לרוטב

50 מ''ל שמן זית כתית מעולה

20 מ''ל חומץ בלסמי

כפית חרדל גרגירים

מלח

פלפל שחור

עשבי תיבול

 

מצרכים למיונז זיתים

100 מ''ל חלב סויה לא מתוק

200 מ''ל שמן חמניות

15 מ''ל חומץ תפוחים

50 גרם זיתים שחורים ללא הגלעין

 

 

אופן ההכנה

1. פזרו מלח ים על תבנית אפייה והניחו את הסלקים השלמים. פזרו שכבה נוספת של מלח ים ואפו את הסלקים בחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות. בדקו אם הסלקים אפויים באמצעות קיסם. לאחר מכן הניחו אותם בצד בכדי שיתקררו.

2. קלפו את הקליפה וחיתכו את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת קוצץ ירקות מנדולינה - מומלץ לעשות זאת עם כפפות. חיזרו על הפעולה בכדי לחתוך גם את האבוקדו לפרוסות דקות. ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב, סדרו את עלי הסלק והאבוקדו על גבי צלחת גדולה ושטוחה, ומרחו עליהם את הרוטב בעזרת מברשת.  פזרו את אגוזי הלוז, גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום מעל הרוטב.

3. הכנת מיונז הזיתים: מזגו את חלב הסויה לבלנדר וערבבו במהירות בעוצמה בינונית ותוך כדי מזגו את שמן הזית, מעט בכל פעם.

4. כאשר התערובת מקבלת מרקם של תחליב, ערבבו במהירות הגבוהה ביותר. הוסיפו זיתים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח לפי הטעם. פזרו בעזרת כפית נקודות של מיונז זיתים במנת הקרפצ'יו והגישו.

 

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה