מצרכים:

חבילת קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה

1 בצל

3 מלפפונים

2 פלפלים אדומים

2 צנוניות פרוסות דק

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור נענע

צרור שמיר

חופן אגוזי מלך

 

לרוטב הטחינה:

רבע כוס טחינה גולמית

כף שמן זית

חצי כוס מים

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים) ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.

2. קוצצים את עשבי התיבול.

3. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.

4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.

5. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.

6. יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.

 

מוגש באדיבות השפית ג'קי אזולאי וחברת 'אחוה'