מצרכים לתחתית העוגה

2 כוסות שיבולת שועל דקה, או שילוב של זרעי פשתן טחונים וקוקוס טחון

250 גרם תמרים מגולענים (חצי חבילה)

 

מצרכים לקרם

300 גרם קשיו לא קלוי (2 כוסות)

2 כפיות מיץ לימון

שליש כוס סירופ מייפל טהור

2 כוסות מים

כפית תמצית וניל טהור

3 כפות קמח טפיוקה (אפשר להשתמש במקום ב-5 כפות קורנפלור)

חצי כוס מים

 

מצרכים לציפוי

2 כוסות תותים או פרי קיצי חתוך בצורה מזמינה

 

הוראות הכנה

1. מעבדים את התמרים, שיבולת השועל, הפשתן והקוקוס בבלנדר עד שמקבלים עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית תבנית אפייה בגודל 26 ס"מ עד לכיסוי אחיד.

2. טוחנים בבלנדר חזק במהירות גבוהה את הקשיו עם הסוכר, מיץ הלימון, 3 כוסות המים ותמצית הווניל. בינתיים מערבבים בנפרד את הטפיוקה עם חצי כוס מים, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מעבירים את תערובת הקשיו לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי בחישה. ברגע שתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ובוחשים במשך שלוש דקות, עד שהעיסה מסמיכה.

4. יוצקים את התערובת הסמיכה על גבי התחתית ומצננים במקרר לשעה

5. חוצים את התותים ומפזרים את החצאים על העוגה כך שפני העוגה מכוסים. מחזירים למקרר לארבע שעות נוספות.

 

המתכון מוגש על ידי הנטורופתית אודליה הופמן חרזי. את הקרם הגתה אילנה אמסטרדם והוא לוטש על ידי רעות ארביב.