מצרכים (עבור 4 סועדים)

30 מ''ל שמן זית כתית

15 גרם רוטב עגבניות

2 בצלים אדומים מקולפים

3 עגבניות בינוניות

קישוא

חציל

10 גרם צמחי תבלין

מלח

פלפל שחור

אבקת שום

20 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

 

הוראות הכנה

1. חממו תנור לחום של כ-200ºC.

2. שטפו את כל הירקות וחתכו אותם לפרוסות דקות. ודאו שכל הפיסות חתוכות בצורה שווה.

3. שמנו תבנית אפייה העשויה מקרמיקה בעזרת מעט שמן זית וכסו את התחתית ברוטב העגבניות.

4. סדרו את הירקות החתוכים מסביב לקו המתאר של התבנית, כך שייצרו מסגרת. לאחר מכן, מלאו את מרכז התבנית באותו האופן שסידרתם את המסגרת.

5. פזרו את צמחי התבלין על כל הירקות. תבלו בעזרת מלח, פלפל ואבקת שום וטפטפו שמן זית.

6. הניחו את התבנית בתנור, כסו אותה ברדיד אלומיניום ואפו למשך כ-30 או 40 דקות. 

7. הסירו את הרדיד ופזרו את גבינת הפרמז'ן מלמעלה. בשלו ללא כיסוי במשך כ-15 דקות נוספות.

8. הניחו את התבנית בצד למשך מספר דקות לפני ההגשה.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה