הפנינג של ממש לכל ילדי הגנים בעיר שהוזמנו ביחד עם ההורים לפעילות אחר הצהריים שעסקה בנושא ירושלים. הפעילות כללה בשלב ראשון מעבר בין תחנות שונות כשבכל תחנה היו סדנאות שונות שהופעלו על ידי הגננות עצמן שנרתמו לעניין באופן מלא וקיבלו את הילדים בחיוך רחב ובשמחה, בתחנות שונות של יצירה, צביעה, הכנת תכשיטים, כיפוף בלונים, טבע ועוד וכך למדו בדרך חווייתית על ירושלים, כשברקע התנגנו מנגינות שונות משירי ירושלים שתרמו לאוירת השמחה. לאחר שהילדים עברו את כל התחנות השונות , הם עברו לאולם שבו התקיימה הצגה מושקעת, מעניינת ומרגשת על ירושלים ועל הרב גורן שהיה הרב הראשי לצה"ל במלחמת ששת הימים ולימים היה הרב הראשי לישראל.

 הפעילות נערכה בשיתוף פעולה של אגף החינוך, והמחלקה למורשת ישראל בראשותו של המשנה לראש העיר חיים בן מרגי והיא נערכה בשני מוקדים שונים, כשילדי הגנים של רמת בית שמש הוזמנו לפעילות במתנ"ס גוונים ברמת בית שמש ,וילדי הגנים של בית שמש הוותיקה וגבעת שרת הוזמנו לפעילות במתחם אשכול פיס. הפעילות נערכה במסגרת שבוע החמ"ד שמתקיים מידי שנה לקראת ר"ח ניסן בכל מוסדות החינוך הדתי וכאמור היא עסקה בנושא של ירושלים, שזה הנושא השנתי הנלמד השנה בגני הילדים של החמ"ד וזאת לרגל שנת החמישים שנה לאיחוד העיר ירושלים, כאן בבית שמש הוזמנו לפעילות גם ילדי הגנים של הממלכתי דתי וגם הגנים הממלכתיים.

אימהות שהשתתפו התפעלו מאוד מהאירגון והסדר, "רואים שהושקע כאן הרבה מחשבה בארגון האירוע, הילד שלי בגן טרום חובה חשבתי שאבוא לפה והוא ישתעמם, אבל כשאני שומעת אותו אומר לי: וואי, אמא תראי איזה יופי! , או – בואי נראה מה יש בתחנה הבאה? אני שמחה שהגעתי איתו ואני באמת ממש מצדיעה לגננות ולכל מי שסייע לארגן את האירוע", כך לדברי אחת האמהות.

מנהל אגף החינוך יוחנן קירשינבוים והמשנה לראש העיר חיים בן מרגי ברכו את הבאים והודו לכל השותפים להצלחת האירוע, לאשכול פיס ולרשת המתנסים בראשותו של שמואל גרינברג ששימשו כאכסניה לאירוע, לקרן קרב,  למפקחת גני הילדים גב' ג'ולי מלמד, למזל דהן שפרשה לאחרונה אבל טרחה לבוא לאירוע כדי לראות שהכל בסדר, למדריכות הגננות תמי שפירא וליאת בן מרגי ולכל הגננות והסייעות שטרחו בהכנה ובאו ונטלו חלק מזמנם החופשי.

נוסיף כאן כי המפקחת על הגנים בחמ"ד הגב' ג'ולי מלמד התפעלה משיתוף הפעולה הפורה מאוד בין הזרמים בחינוך.