הנה לכם כמה טיפים קטנים ושימושיים מאד:
אל תשכחו להתאים בין צרכי הדיירים ואורחות חייהם, לבין שמירה על פונקציונליות. עבור דייר אחד זו מראה גדולה שאפשר להביט בה לפני שיוצאים מהבית, עבור אחר זה מקום אחסון לתיקים של הילדים ולמעילים, אבל בסופו של דבר הפונקציונליות מכתיבה את התכנון, והעיצוב משלים אותה.
חשוב שמבואת הכניסה לא תהיה עמוסה וחסומה על ידי חפצים, בין אם הם שימושיים ובין אם לא, ולשמור על קו אסתטי ונעים שייצר אווירה טובה בכניסה.
מבואת הכניסה היא קבלת הפנים לנכנסים לבית, ולכן יש בה הזדמנות לומר בה את דבר הדיירים לנכנסים בשעריו. לעיתים היא צריכה לשדר צניעות, ולעיתים יש בה דרישה ל"שואו", בהתאם לבעלי הבית ולטעמם.
המבואה, צריכה לתת סוג של הפסקה מהבית עצמו, ולאפשר אלמנט הפרדה בלי חסימה בקירות. שידת כניסה היא אלמנט חשוב הן באספקט ההפרדה הנדרש והן באלמנט העיצובי שמרמז על אופיו של הבית פנימה, ותאורה ייעודית תדגיש את שני האלמנטים גם יחד.
כדאי לנצל את הכניסה לבית לרכישת רהיט עם אחסון סמוי, לדברים קטנים כגון מגירות ותלייה. זהו המקום הראשון אותו אנו פוגשים כשאנו נכנסים, ורצוי "לזרוק" אליו את כל פריטי היום יום - מפתחות, מכתבים, תיקים ועוד, כדי ליצור מראה נקי ומזמין.
מאחר שמבואת הבית היא גם הרושם הראשוני שלו והיא זו שמקבלת אותנו כל יום, חשוב ליצור סיפור נעים לעין שלא יימאס עלינו. אני ממליצה על גוונים רגועים ונעימים, עם קריצה קטנה של צבע שתרמוז לנו בהמשך על הסיפור של הסלון והמטבח.