קיבלנו את ימי המעצר שדרשנו, וכאשר יצאנו מהאולם הייתה התנפלות תקשורתית חסרת תקדים עלי ועל קצין הבילוש שהיה איתי. דחפו מיקרופונים מכל עבר ואנחנו לא הגבנו והמשכנו ללכת, אך הכתבים הפליליים של העיתונים התחננו לפיסת מידע מהחומר הסודי משהו קטן, סקופון. אחד הכתבים הידוע בחפירות רבות נשאר אחרון והמשיך לנסות לשכנע, נכנסנו לחדר הטוענים והוא המתין בחוץ ומידי פעם שמישהו יצא הכניס את ראשו וניסה שוב לשכנע ואז (אני לא יודע אם הוא יודע מכך עד היום), החלטתי לשתף אותו בתרגיל חקירה כמובן שהוא לא ידע את כוונותיי אבל יש מחיר לחפירות.

אמרתי לו תרשום תרשום....

הכתב ההמום הוציא עט ורשם את דבריי: "המשטרה במצוד אחרי חשוד נוסף שזהותו ידועה למשטרה"...

הכתב : "מה יש עוד חשוד?"

אני: "מה הבנת?"

הכתב : "שכן. ורץ במסדרון אחוז אמוק" ...

ואני חייכתי לקצין הבילוש ההמום שאמר לי : "מה עשית"?

אמרתי לו חכה ותראה למה זה יגרום אם זה יצליח תהיה לנו פריצת דרך בתיק שהחשודים שומרים על זכות השתיקה, והסברתי לו את המהלך שתדעו אותו בהמשך.

למחרת, בעיתון של הכתב פרסם כותרת העמוד הראשון "חוקר המשטרה: יש חשוד נוסף שזהותו ידועה והמשטרה במצוד אחריו"...

בשעה 12:00 קיבלנו טלפון שהחשוד מבקש להסגיר את עצמו באמצעות עורך דינו.

כמובן שבירכנו על החלטתו (השגויה), של החשוד. ובשעה 14:00 הגיע החשוד עם עורך דינו ברכב העורך דין והוכנס לחצר התחנה.

מיד עם ירידתו מהרכב קיבל מתנה זוג אזיקי ידיים וזוג אזיקי רגליים ונאמר לו במה הוא חשוד, החשוד הנהן בראשו והוכנס אלי ביקשתי מהעו"ד שימתין בחוץ זה לא ייקח הרבה זמן כמובן שהכל היה מוכן מצולם ומתועד.

ביני לבין החשוד היכרות רבת שנים, הוא נעצר על ידי בעבר ואף נחקר לא פעם.פתחתי ואמרתי לו : כן אתה מוכן להסביר לי למה באת?

החשוד ההמום מהשאלה אמר : בטח אתם מחפשים אותי אז באתי.

אני: מי אמר לך שאנחנו מחפשים אותך?

החשוד: אף אחד לא אמר לי קראתי בעיתון.

אני: אז בגלל שקראת בעיתון באת?

החשוד : כן ברור. כמה אפשר לברוח....

אני: במקרה יש לי כאן עיתון אתה מתכוון לעיתון של היום נכון?

החשוד: כן

הוצאתי את העיתון ונתתי לו לקרוא .

אני: זו הכתבה שקראת היום בבוקר שבגללה הסגרת את עצמך?

החשוד: כן ברור זו הכתבה.

אני: אתה מוכן להגיד לי איפה בכתבה מוזכר שמך?...

החשוד: (קורא בקול רם) "חוקר המשטרה : יש חשוד נוסף שזהותו ידועה, והמשטרה במצוד אחריו"...

אני : נו אתה מזהה שם את שמך?

החשוד : לא כתוב

אני: אתה מבין שבעצם הגעתך לפה אתה למעשה קושר את עצמך לעבירה ולמעשה מודה בה...

החשוד התחיל לצעוק "איזה מטומטם אני", ולקלל את העורך דין שלו בלי סוף פתחתי את הדלת שלא יחשבו חלילה שאני מכה אותו.

וביקשתי שקצין התורן יחתום על הכנסתו לתא המעצר, העו"ד ההמום לא הבין עוד מה קרה ולא הבין למה החשוד יורק לעברו ומקלל אותו.

בהמשך החקירה נוהלה במשותף עם צח"מ דן ומעצר החשוד השלישי אכן הביא לפריצת דרך בחקירה...