מצרכים:

חזה אווז שלם

8-9 תפוחי אדמה קטנים לאפייה

מצרכים לתיבול:

רבע כוס סילאן

רבע כוס מים חמים

רבע כפית מלח

 

אופן ההכנה:

1. לשטוף היטב את חזה האווז, לסמן חריצים בשומן לאורך ולרוחב ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-12 דקות.

2. את תפוחי האדמה יש לבשל למשך כ-10 דקות ולצנן.

3. מניחים במרכז התבנית את חזה האווז ומסביבו מסדרים את תפוחי האדמה (אין צורך לשמן, מאחר ובנתח האווז יש שומן). מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.

הערה: רצוי לבדוק את חזה האווז כל 5 דקות אם יש מד חום המיועד לכך. אם אין, בודקים לפי ההשחמה.

 

המתכון מוגש באדיבות אלון אליהו, דף הפייסבוק 'אבא אני רעב', שם מצורף סרטון הדרכה להכנת המתכון