2 קווים חדשים בשבוע אחד: ביום שישי הקרוב בית שמש תקבל שני קווים חדשים שיחברו אותה עם עוד שני ערים מרכזיות בצפון הארץ, חיפה ורכסים, ואלו יצטרפו לחיבורים הנוספים שיש לבית שמש עם ערי הצפון, צפת, מירון וחצור הגלילית.

"זו בשורה גדולה לתושבי העיר", אומר סגן ראש העיר ויו"ר ועדת התנועה שמואל גרינברג, "במהלך השנים קיבלנו פניות רבות מצד תושבים ובני ישיבות שביקשו קווי תחבורה סדירים לחיפה ורכסים. לפיכך היציאה לדרך של שני קווים חדשים אלו היא בשורה חשובה לתושבי בית שמש ותושבי רכסים וחיפה, וההקשר הקיים בין ערים אלו רק יתחזק עם הקווים החדשים".

גרינברג מספר על אין ספור פגישות שערך עם בכירי משרד התחבורה בכדי לקדם את הפעלת הקווים החדשים לערי הצפון, ואחר שסוכם עם אנשי משרד התחבורה על אישורם של הקווים החדשים, יצא מכרז פתוח שבו זכתה חברת אגד, שכאמור החל מיום שישי הקרוב (כ"ב אדר ב') תחל עם הקווים החדשים, קווים שבתחילה יפעלו בימי שישי ובמוצאי שבת.

סגן ראש העיר שמואל גרינברג הודה למשרד התחבורה ולבכירים מר דרור גנון, נעה אבירם, והרב שלמה רוזנשטיין, וכן למר אמיר קינן מנהל תנועה ארצי בחברת אגד, על העמל הרב שהושקע בחיבור התחבורתי של הערים הללו שיביא לפתרון לציבור הנוסעים משתמשי התחבורה הציבורית  ביעדים אלו.

כמו כן הודה גרינברג לעמיתיו יצחק רייך ראש המועצה המקומית רכסים, ומיכאל אלפר חבר מועצת העיר חיפה, שהיו שותפים יחדיו להשקת הקווים החדשים, ופעילות מול מחוז הצפון במשרד התחבורה לקדם את הפעלת הקווים.

מועדת התנועה בעיריית בית שמש נמסר על מסלול הקווי החדשים מבית שמש לחיפה (קו 978) ורכסים (קו 989). תחנת המוצא תהיה ברחוב נחל הירקון פינת נהר הירדן, וממשיך את מסלול האיסוף בבית שמש כמו המסלול של קו 418. יציאה לכיוון הצפון דרך כביש 6 עד לחיפה ורכסים.

מסלול האיסוף בחיפה ורכסים זהה למסלול של קו 974, ואילו מסלול הפיזור בבית שמש של שני קווים אלו יהיה זהה למסלול הנסיעה לחיפה ורכסים, רק בכיוון הנגדי.

"הקווים החדשים שיוצאים בימים אלו לערי הצפון, כמו הקווים החדשים שהחלו לפני כחודש לתפרח, אופקים ונתיבות, וכן לעיר הבה"דים בנגב, יביאו בוודאי הקלה משמעותית לתושבי בית שמש והבאים להתארח בעיר, אך עם זאת בועדת התנועה של העירייה לא עוצרים כאן, וממשיכים לפעול מול משרד התחבורה לאשר קווי תחבורה נוספים לנקודות ישוב אחרות בארץ, להם יש ביקוש מצד תושבי העיר", אומר סגן ראש העיר שמואל גרינברג.

*התמונה באדיבות יח"צ