כמדי שנה, תקיים המועצה האזורית מטה יהודה את פסטיבל האוכל הכפרי המסורתי, כאשר השנה ייערך הפסטיבל בחודש מאי, לאור החלטה שהתקבלה במועצה, על מנת להימנע ממזג אוויר גשום, מה שעשוי להגדיל עוד יותר את מספר המבקרים בפסטיבל, אליו מגיעים מדי שנה עשרות אלפי מבקרים.

השבוע פרסמה המועצה קול קורא לבשלניות ולבשלנים, תושבות ותושבי מטה יהודה, המעוניינים לקחת חלק בפסטיבל, לארח בבתים, בבתי קפה ובמסעדות ולהציע כל מיזם שתואם את אופיו של האירוע הססגוני.

ההרשמה לפסטיבל שיתקיים זו השנה ה-16 תימשך עד סוף החודש (31 בינואר), ולאחריה יחלו ההכנות של הבשלניות והבשלנים בליווי צמוד של מחלקת התיירות במועצה. הפסטיבל מציע ארבעה סופי שבוע של חגיגות, אירועים קולינריים וכמובן הרבה אוכל כפרי, ומאפשר ביטוי למגוון מרתק של מטבחים ביתיים איכותיים, חושף מסורות קולינאריות עדתיות ומסייע בפיתוח אפיקי פרנסה לתושבי מטה יהודה.

פסטיבל האוכל של מטה יהודה מתרחש בו בזמן בעשרות אתרים ומאפשר ליהנות מחוויות שונות - אוכל אתני בבתים, גבינות משובחות, תבשילים עשויים מצמחים שלוקטו באזור, סדנאות, שוקולדים בעבודת יד ועוגות בקונדיטוריות בוטיק בליווי נופים ירוקים ופארקים פורחים. ליבו של הפסטיבל הוא חוויית אירוח יוצאת דופן בבתיהם של הבשלנים המקומיים, שפותחים את ביתם וליבם ומגישים מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים לפי שיטות הבישול הייחודיות למשפחה ולעדה. האורחים יושבים בבית המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפוריהם ויוצרים קשר מרגש המתובל בתבלינים שאין להשיגם באף חנות. במטבח הסמוך מבעבעים על הכיריים סירים מעלי ניחוחות, בהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים - המטבח הכורדי, המרוקאי, הטוניסאי, התימני, הקוצ'יני, הבולגרי ועוד.

"פסטיבל האוכל חושף את מטה יהודה במלוא הדרה", נמסר מהנהלת המועצה. "אנו קוראים לכל התושבות והתושבים המעוניינים לקחת חלק פעיל בפסטיבל לפנות למחלקת התיירות ולהבטיח את השתתפותם. כמדי שנה נלווה את הבשלניות והבשלנים החל משלב ההרשמה ועד לסיום הפסטיבל, במקצועיות ובאדיבות. לפסטיבל חלק חשוב בהיותה של מטה יהודה מוקד תיירות מרכזי בלב הירוק של ישראל".

לפרטים והרשמה חייגו

02-9958650