מאת: ציון סולטן

האם  ההעלאה המבוקשת בארנונה היום  תעבור במליאה?  לפחות על פי דעתו של חבר מועצת  משה שיטרית, המליאה צפויה לאשר ברוב את הבקשה להעלות את הארנונה. בדף הפייסבוק שלו כתב שיטרית נגד המגמה הזו. 

"היום בערב תאשר מליאת מועצת העיר העלאת הארנונה ב-6.27%. כמו כן, המליאה תאשר גזרות נוספות בדמות העלאה הדרגתית של התעריפים באזור מסחר ב' ב-40% ועוד כל מיני שטיקים וטריקים שנועדו לסגור באופן חובבני ואכזרי את הבור התקציבי. אני כותב שהמליאה תאשר, כי אין מה לעשות. הם הרוב. וגם אם יש ביניהם כאלה שמבינים שזו לא השיטה לעבוד, אין להם אומץ לצאת נגד עמדת הרוב. במליאת מועצת העיר הם אכן הרוב. ידם על העליונה. לכן זה יאושראך זה לא הסוף. את צו הארנונה צריך לאשר גם במקומות אחרים, מרוחקים, כאלה שההיגיון עובד בהם לפעמים, ושם הרוב במליאת מועצת העיר פחות משמעותי. שם יותר קשה להם. אני מדבר כמובן על משרדי הממשלה".

שיטרית מגלה כי סיעתו, סיעת הליכוד בראשות חבר מועצת העיר שלום אדרי כבר פנתה לשר הפנים להכשיל את המגמה הזו. בשבוע שעבר שיגרה הסיעה מכתב  לשר הפנים סילבן שלום בו  התנגדות להצעה להעלות את הארנונה כפי שמבוקש בידי הגזבר ברדוגו. "אני יכול לומר שמאז שקיבלנו את צו הארנונה לשנת 2016 כבר נעשתה פניה רשמית של סיעת הליכוד לדחיית הצו השערורייתי. אנחנו לא נשב בשקט וניתן להתנהלות התקציבית חסרת האחריות של ראש העיר פרס בדמות הגברת הנטל על תושבי העיר."

שיטרית  מאוד פסימי היום לגבי החלטת המליאה, ואולם גם אם זה יעבור היום במליאה לא בטוח כללל שזה יאושר במשרד הפנים.

בדרך אגב נודע כי גורם באופוזיציה בטוח שהצו לא יאושר בידי משרד הפנים: "הכל חרטה".  האומנם הכול חרטה?