מאת: ציון סולטן

היום ינחת משה אבוטבול מנסיעתו  בחו"ל וידע אם תפילותיו נענו או לא.  בין שאר בקשותיו שם היה, מן הסתם, גם להגשים חלומו להרחיב את הקואליציה- תפקיד אותו הטיל על חברו, הטוב משה מונטג. זה האחרון ניהל משא ומתן קדחתני עם סיעת הליכוד אותה הוא מעדיף לראות בתוך הקואליציה על פני סיעת "הבית היהודי", איתה ניהל אבוטבול משא ומתן וכמעט הגיע לחתימה.

 

זה כבר שבועות שיש גורמים בעלי אינטרס, שדואגים להפיץ ידיעות כביכול על כניסת הליכוד לקואליציה. יש אמת בעובדה שהקואליציה מעוניינת בצירוף הליכוד במקום "הבית היהודי" שניהלה משא ומתן עם אבוטבול על צירופה להרחבת הקואליציה.  בליכוד טרם גובשה החלטה סופית, אם כי הנטייה חלוקה ותלוי את מי שואלים.

 

מלאכת התיווך והמשא ומתן הוטלו על משה מונטג, שחפץ מאוד בצירוף הליכוד, והצדדים נפגשו לישיבות שהבשילו עד לטיוטת הסכם עליה אמורים היו לחתום- הסכם שהתקבל  על ידי ראש העירייה, ועל ידי שותפיו. עיקרון מרכזי היה מסירת כל הטיפול בעיר הוותיקה  לידי הליכוד ולידי מי שיעמוד מטעמה בתפקיד סגן ראש העיר בתואר. למשל, טיפול בתמ"א 38 (פרויקט פינוי בינוי); למשל, כספי "חדש מול ישן" ועוד נושאים חשובים כמו תיק קליטה או מעמד האישה. ומה באשר לבנייה לצעירים?  גם בעניין זה הוצע כי כל הבנייה בעיר הוותיקה תיועד לחילוניים ודתיים. מנגד, מונטג לא הסתיר בשום שלב של המשא ומתן שהוא מעוניין להמשיך לפתח את כל הגבעות לטובת ציבור שולחיו.

בשבוע שעבר ביקשו הצדדים לחתום, בשל סיבות טכניות נדחתה החתימה, מה שבינתיים עורר מחשבה נוספת אצל שלום אדרי באשר לבנייה על  גבעות ד' ו-ה'. מתוכננות להיבנות שם כ-15,000 יחידות דיור.  אדרי ביקש  להתייחס לבנייה שם לפי ההסכם הקואליציוני  בין הליכוד לסיעת "כולנו" של כחלון. הוא ביקש לאפשר לו ללמוד את ההחלטה לאחר הקמת קבינט הדיור.

 

המצב כיום שאדרי מתלבט ומהסס עם נטייה שלא להיכנס. ישראל פרץ, לעומתו טוען שאין מה להפסיד. "אם לא יתקיים אחד הסעיפים בהסכם,  נוכל תמיד לפרוש". לדעתו זו הדרך היחידה בה אפשר להציל עוד משהו לטובת  בית שמש. אדרי מבחינתו אומר שהבנייה ברמות חייבת לשקף את ההסכם שנחתם בין הליכוד לסיעת "כולנו". "אם זה יתקיים, אפשר לשקול.  בינתיים אין מה למהר ואין מה להיכנס".

 

בכל מקרה, חתימתה על ההסכם לא תהיה לפני סוף השבוע הבא, שכן השושבין להסכם, חבר מועצת העיר, משה מונטג, לא נמצא בארץ וישוב רק בסוף שבוע הבא. כך שאם ייחתם הסכם כלשהו, זה יקרה רק   בסוף החודש, ובכל מקרה לפני י"ז בתמוז (תחילת יולי).