ריבת לימונים

המרירות הקלה של קליפת הלימון וחמיצות הפרי מאזנים בצורה מושלמת את מתיקות הסוכר ויוצרים יחד מרקחת טעימה. 

מצרכים 

(800 גרם ריבה בערך)

1 ק"ג לימונים צהובים עם הקליפה הדקה

1 ק"ג סוכר

2 כוסות מים

אופן ההכנה

טיפ: לא תמיד יש לימונים יפים בשווקים! לכן - גרדו ושמרו את הקליפה הצהובה (ללא הלבן), ואחסנו בהקפאה. אני תמיד מחלקת ל-2 קופסאות. באחד מהם אני מוסיפה מלח ובשני סוכר.

 

פאי לימון חמוץ מתוק ומטריף

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק

2 חלמונים

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר

300 גרם קמח

1 כפית קליפת תפוז מגורדת

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל משובחת

למלית

80 מ"ל מיץ לימון

85 גרם סוכר דק

30 גרם חמאה

200 מ"ל מים

קליפת לימון מגורדת

60 מ"ל מים קרים

1 חלמון ביצה

30 גרם קורנפלור

למרנג

3 חלבונים

100 גרם סוכר

אופן ההכנה


הכנת גבעות המרנג 

1. מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר. 

2. מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג). 

3. מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות.

לקישוט לימון מזוזג: שטפו את הלימון ויבשו אותו. בעזרת סכין צרו חריצים עמוקים בצורת כתר. פשוט ויפה!