הבעל, דוד: "אנחנו אנשים עובדים, אין לנו חובות על הבית. עמידר מיישמת פה שיטת מצליח, לשים יד על הנכס לקראת הפינוי-בינוי. הרווחה ביקשה שנרחיק את הילדים כדי שלא יראו את הסצנה מחר בבוקר".

דרמה אנושית קורעת לב: מורן ודודו הורים לשלושה ילדים קטנים, הם עומדים בפני סכנת פינוי מיידית לרחוב על ידי חברת הדיור הציבורי "עמידר" ולשכת ההוצאה לפועל. מדובר בדירה בעלת היסטוריה משפחתית ארוכה. מורן, אם המשפחה, חיה בדירה הזו מאז שנולדה. לפניה חיה שם אמה, עליזה דריי ז"ל, שהוכרה כדיירת ממשיכה, והדיירת המקורית הייתה הסבתא רבתא שנפטרה בשנת 2005. 
 
עבור המשפחה, הבית הזה הוא כל עולמם- מאז שהתחתנו ובו הם מגדלים את שלושת ילדיהם. 
 

לטענת המשפחה, חברת עמידר החליטה ביום בהיר אחד להפעיל נגדם ניצול תיקוני חקיקה משנת 2009.הם אומרים שמכיוון שהסבתא (אמה של עליזה ז"ל) נפטרה בשנת 2005 – ארבע שנים לפני תיקון החוק – הזכויות ההיסטוריות של מורן כ"בת ממשיכה של בת ממשיכה" היו אמורות להיות מוגנות, אך המערכת בחרה להתעלם מכך.

 
 דודו: "אנחנו אנשים עובדים, ברוך השם. אין על הבית הזה שום חובות שוטפים. החוב היחיד בהוצאה לפועל הוא חוב שעמידר יצרה לנו על ידי ניהול הליכים משפטיים ועיקולים בלתי פוסקים. אין לנו צ'קים, אני עובד ומקבל כסף במזומן בכל סוף שבוע, ואף משכיר בשוק הפרטי לא מוכן לקבל אותנו במצב כזה. מחר בבוקר פשוט זורקים אותנו לרחוב, ואנחנו עוד נצטרך לשלם על עלויות הפינוי של עצמנו".
"הולך להיות בשכונה פרויקט של פינוי-בינוי" הוא אומר "וזה מסביר הכל. עמידר מנסה לקחת את הנכס בחזרה,  במקום להשאיר את הדירה למשפחה שחיה פה דור שלישי ברציפות".
 
בני המשפחה מתארים תחושה קשה של בדידות וחוסר אונים מול הרשויות: עמידר, ההוצאה לפועל, המשטרה ומערכת המשפט. לטענתם, גם שירותי הרווחה לא מציעים פתרון קורת גג חלופי, אלא רק מנסים למזער נזקים תדמיתיים. 
 
דודו: "העובדת הסוציאלית התקשרה וביקשה שהילדים לא יהיו בבית מחר בבוקר, כדי שהם לא יראו את הסצנה שבה השוטרים מפנים אותנו בכוח," אומר דוד בדמעות. "במקום לעזור לנו למצוא אלטרנטיבה, הם פשוט מכינים את הקרקע לטראומה של הילדים שלי". 
 
מחר בבוקר, אם לא יתרחש שינוי של הרגע האחרון או התערבות של שרים או חברי מועצה, המשפחה מתכוונת להתבצר בביתה-  "אין לנו לאן ללכת. מחר בבוקר זה פשוט להתנגד, לבכות על החיים שלנו ולהתחנן שלא יזרקו משפחה עובדת עם שלושה ילדים אל המדרכה". 
 

 אנו עומדים בקשר עם המשפחה ומאחלים להם שיימצא פתרון הולם לבעיה. נמשיך לעדכן.  

תשתפו בבקשה. 
 
בתמונה- הסלון בביתם של משפחת עמרם