בבית הספר 'לביא' במטה יהודה מדווחים השבוע על הטמעתה המוצלחת של תכנית 'רופאים צעירים' בכלל שכבות הלימוד בשיתוף 'קרן קרב'. השנה הופעלה התכנית לראשונה בכלל כיתות הלימוד לאחר שבשנה הראשונה הוכנסה רק בחלק מהשכבות. כל כיתה זוכה לשעת לימוד שבועית במסגרת התכנית כחלק מיום הלימודים במטרה לעודד ולהניע את התלמידים לאורח חיים בריא, להעלות את המודעות ולרכוש ידע בתחום הרפואה.

"השיעור מציב בפני התלמידים אתגרים ומעודד את למידת הרפואה בדרך חווייתית ומעניינת", אומרת מינה וינט, מנהלת בית הספר. "בעזרת ניסויים ומצגות אנו חושפים אותם לעולם הרפואה ופותחים להם את הדלת למסלול לימודים שיוכלו לבחור בעתיד".

"תכנית 'רופאים צעירים' בבית הספר 'לביא' מבטאת את חזון המועצה להטמיע ערכים של אהבת האדם ולעודד הישגיות ומצוינות בקרב התלמידים", מוסיף ראש המועצה משה דדון. "מגוון תכניות בתחומי רפואה, מדע, טכנולוגיה, רובוטיקה וחלל פועלות במוסדות החינוך שלנו במטרה לעודד את הסקרנות ולחשוף את התלמידים למספר רב של מקצועות לימוד. תלמידי בתי הספר וגני הילדים במטה יהודה שואבים ידע בכל תחומי החיים".

 

כחלק מהתכנית מתמודדים התלמידים עם סוגיות כגון ערך חיי אדם, שוני בין אנשים וקבלת החריג. בפעילות פתיחת השנה שיתפו התלמידים בסיפור אישי הקשור לנושא הרפואה ולאחר מכן קיבל כל ילד חלוק רופאים. בהמשך הוציאו הילדים מתוך שקית הפתעות חפצים הקשורים לרפואה כמו מסיכת פה, סטטוסקופ, שפדלים, מד חום ועוד, וניסו לנחש מהו אותו המכשיר ולמה הוא מיועד.

תלמידי כיתות א'-ב' החלו ביחידת לימוד שנקראת 'חולי ובריאות' בו למדו על חיידקים טובים, חיידקים לא טובים והשפעתם על הגוף. במסגרת השיעורים הכינו התלמידים יוגורט עם חיידקים טובים וחולקו מתכונים להכנה ביתית. בשיעור נוסף התלמידים למדו על חיידקים לא טובים ועל השפעתם על גוף האדם בדגש על סימפטום החום. במסגרת השיעור ביצעו התלמידים מדידת חום ולמדו על משמעות המדדים.

תלמידי כיתות ג'-ד' החלו בלימוד על מחלות חורף ולמדו על הסימפטומים השונים של המחלות ועל ההבדלים בין סוגים שונים של מחלות. לסיכום ביצעו ניסוי שבדק את השפעת החום על גוף האדם. כמו כן, השתתפו התלמידים בקורס עזרה ראשונה בו למדו כיצד ניתן לטפל באדם בעת איבוד הכרה ושברים.

יחידת הלימוד של תלמידי כיתות ה'-ו' עסקה בלב ובמחזור הדם. בהמשך התנסו התלמידים בבדיקות דופק ולחץ דם עם מכשירים שהובאו לכיתה. בנוסף, קיימו התלמידים סדנת זיכרון. "בשיעור אנו לומדים דברים מאוד מעניינים בנושא רפואה, עזרה ראשונה והצלת חיים בזמן אמת וזה ממש חשוב", מספרת שירה זינו, תלמידת כיתה ה'. "זו ממש חוויה שונה מיתר מקצועות הלימוד".

"בכמה מהשיעורים התנסינו בניסויים מעניינים שקשורים ללב. באחד השיעורים בדקנו לחץ דם עם מכשיר מיוחד אחד לשני. זהו שיעור מעניין, חוויתי וחשוב", סיכמה הדר טיילו, תלמידת כיתה ג'.