המרחב, הצמוד למרחב מוגן, פועל מדי ערב החל מהשעה 19:00 בערב ועד למחרת בשעה 7:00 וכולל לינה לצד פעילות חברתית וליווי קהילתי, המחזק את תחושת הביטחון. היוזמה מופעלת על ידי מנהל הרווחה והשירותים החברתיים בעיריית בית שמש, במימון משרד הרווחה ובהפעלת העמותה למען הקשיש.

אחד הרגעים המרגשים בפעילות נרשם ביום חמישי האחרון, כאשר ותיקי העיר התכנסו לקבלת שבת מוזיקלית. למרות מזג האוויר הגשום, המקום התמלא בשירה, בדברי תורה ובאווירה חמה, בשיתוף רשת המרכזים הקהילתיים שהפעילה את המפגש החברתי.

סמדר ערוסי, ממועצת האזרחים הוותיקים, תיארה את האירוע: "הגענו בערב גשום, אבל החום באולם, השירה ודברי התורה הפיגו את הקור. היה ערב נהדר. יישר כוח למארגנים".

ראש העיר, שמואל גרינברג: "אנחנו מחויבים לדאוג לוותיקי העיר שלנו, במיוחד בתקופה הזו. מרחב הלינה המוגן הוא ביטוי לאחריות שלנו לתת מענה מדויק - גם לביטחון וגם להפגת הבדידות. לראות את החיוך על פניהם של המשתתפים מחזק אותנו להמשיך ולהרחיב את הפעילות".

המשנה לראש העיר, שלמה ברילנט, הממונה על הרווחה: "מדובר ביוזמה חשובה שמעניקה לתושבים הוותיקים תחושת ביטחון ורוגע בשעות המאתגרות ביותר. לצד המענה הפיזי, נוצר כאן מרחב קהילתי מחבק שמחזק את תחושת השייכות והחוסן האישי".
הפעילות צפויה להתחדש לאחר חג הפסח, בהתאם להערכת המצב הביטחונית.

צילום דוברות עיריית בית שמש