לראשונה משנת 1982, מחזירה עיריית ירושלים, בניהול אומנותי של תיאטרון הקרון, את מסורת העדלאידע הירושלמית למרכז העיר דווקא השנה ודווקא בפורים, מתוך גאווה גדולה ביכולתה של העיר לייצר אחדות ותקווה לכל עם ישראל. העדלאידע תצעד ביום שני, 25.3, בין השעות 10:00 ל-14:00. מיד לאחריה יתקיים אירוע פורים המסורתי בניסים בכר בהפקת חברת אריאל.
עדלאידע ירושלים הוא אירוע תרבות גדול שרותם אליו קהילות יוצרות, גופי תרבות, בתי ספר, ילדים וילדות ואומנים, זאת במטרה להעניק חוסן ותקווה - תקווה לרוח, לילדים, לנוער המדהים שלנו ולעתיד שירקיע לפסגות חדשות.
קצת יותר מחמישה חודשים אחרי הטבח הנורא בבני עמנו, העדלאידע שתתקיים בירושלים השנה היא מצעד של עוצמה ושל גילוי כוחות הדמיון והיצירה. במהלכה נרים כולנו את ראשנו בגאווה למען העלאת המורל הלאומי וחיזוק חוסננו. במרכזה יעמדו הגיבורים הקטנים שנמצאים בחיים של כולנו, הילדים והילדות שלנו, שמתמודדים עם התקופה הנוכחית בגבורה ובאומץ. במצעד ובאירוע ישתתפו גם ילדי תושבי הדרום שפונו לירושלים וילדי מילואימניקים מכל הארץ, שיחד עם כל ילדי ירושלים ותושבי ישראל, יתפללו לשחרורם של כל החטופים ויחבקו את בני משפחותיהם.
בעדלאידע השנה ישתתפו עשרות יוצרים ויוצרות, שחלקם מפונים ואחרים אף חזרו לא מזמן משירות מילואים ברצועת עזה, וכן גופי תרבות ירושלמיים וקהילות שונות מרחבי העיר, המדינה וגם מחוצה לה. תהיה זו חגיגה ירושלמית אמתית, בה יבואו לידי ביטוי הכישרון, היצירתיות ותשעת הקבין של יופי שירדו על עיר הבירה.
בעדלאידע ייקחו חלק מוסדות תרבות רבים ובהם: מוזיאון מגדל דוד, מוזיאון ישראל, בצלאל, תיאטרון האינקובטור, תיאטרון הקרון, תיאטרון מיסתורין, תיאטרון האייל המרקד, מרכז ג'ינוגלי, מרכז אמן, המפעל, מוזיאון המדע, בית הספר הניסוי ארגנטינה, עיר מפעל, מרכז קהילתי בקעה, מרכז קהילתי רוממה, בית הספר שחרית, תיכון אומנויות, בית הספר יאסא ועוד.
בעדלאידע יוצגו כ-30 פרויקטים מקוריים בבכורה עולמית בשילוב תזמורות, להקות מחול, ובמות מוזיקליות. תוכלו לפגוש באריה שואג בועות סבון, סמל ירושלים שקם לתחייה עליו רוכבת ילדה גיבורה (מיצג של אומן מסטודיו לילי ופלוג'ה שפונה מקיבוץ צבעון שבצפון); מגדל דוד הופך לסחרחרה ענקית, בה ישן וחדש מתערבבים בדהרה; להקת כלי זמר בגובה של שלושה מטרים עם תזמורת חיה (מיצג שהוכן בשיתוף לב קרייטמן, מנכ"ל המידברן, מניצולי הטבח בעוטף עזה אשר שב משירות מילואים ארוך בעזה), ארבעים רקדניות לבנות עם שמלות שייהפכו לצבעוניות בהשראת הסיפור של 'חנהל'ה ושמלת השבת'.
מיצגים נוספים שתוכלו לפגוש בעדלאידע: עכבישה מכאנית ענקית שתרקוד ברחובות; להקת 'אנימא' עם בובות ענק ולידה הרכב KPOP דמיוני, שירקיד אתכם ברחובות; מכונת עננים בצבעים, שירחפו מראשו של המדען אלברט איינשטיין; ילד קטן מרחף על יונת שלום ענקית; משפחת קנגורו קופצנית (מיצג שהכינה קהילת מפונים משדרות יחד עם תושבי ירושלים); תינוק עצום נופל על הישבן וממשיך לקום וללכת; תרנגול הודו ענק שמקרקר אדר, דר, דר ברחובות; ואפילו חמורו של המשיח יבוא לבקר בליווי נגינה ותפילה.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "ירושלים, בירת ישראל והבית של כולם, תחגוג השנה את חג הפורים עם משפחות וילדי ירושלים והמדינה כולה. אחרי 42 שנים שבהן לא התקיימה עדלאידע בבירה, השנה היא חוזרת, במטרה לאחד את העם ולהוקיר את גיבורי ישראל מהעבר ומהווה. העדלאידע השנה היא מעבר לאירוע פורים, היא מצעד של ניצחון הרוח ושל עמידה איתנה. עיר הבירה ירושלים פותחת את שעריה ותארח את כל בית ישראל ותוך תפילה לעתיד ולאחדות העם - במיוחד בתקופה זו."
נקודת התחלת התהלוכה: מלון ענבל, נקודת סיום: רחבת המשביר הישן
כמו כן, יוקמו 7 במות בידור לאורך המסלול:
חצר ימק"א, בין השעות 9:30-14:00 – מנחה: השחקנית נעמי לבוב. הופעות: תזמורת כלי הנשיפה ירושלים ע"ש איתן אביצור; אלפרט ביג באנד.
צומת ממילא, בין השעות 9:30-14:00 – מנחה: האמנית יעל, את מגזימה.הופעות: ;Portman T ; הרכב טואלט Tualet.
כיכר צה"ל, בין השעות 9:30-14:00 – מנחה: חיים בן שמעון (חב"ש). הופעות: קפה אמאן ישראל.
כיכר ספרא, בין השעות 10:00-16:00 – מנחה: המשוררת והיוצרת עמית צפריר. הופעות: חמישיית איתי בן נון; פריצת דיסק; DJ SHAZO.
בית יואל, בין השעות 10:00-16:00 – מנחה: השחקן והתסריטאי חנן סביון. הופעות: צלילי העוד עם הזמר רמי דנוך; אטלנטיקה; DJ SHAYGO.
כיכר ציון, בין השעות 9:30-16:00 – מנחה: שדרני רדיו ירושלים – אולפן פתוח.
רחבת המשביר הישן, בין השעות 10:00-16:00 – מנחה: השחקן והבמאי יאיר להמן. הופעות: פולקעס; שמאן שמאן; DJ GONDI.
עיריית ירושלים, הפקת האירוע ומשטרת ישראל נערכות על מנת להבטיח את קיומו של האירוע, תוך הבטחת שלומם וביטחונם של כלל המשתתפים
*מומלץ מאוד להגיע לעיר ולהתנייד בתוכה באמצעות תחבורה ציבורית. הודעה מפורטת על הסדרי תנועה, חסימות, הסדרי חנייה וכו' תופץ בהמשך*
קישור למיניסייט אירועי פורים:
https://bit.ly/437Tfl6
עדלאידע ירושלים מתקיימת ביוזמת עיריית ירושלים ובשיתוף תיאטרון הקרון