התמונה להמחשה בלבד

מאת: שירן טמוזרטי

סרט אימה לחתולי רחוב הרצל בשבועות האחרונים. תושבי השכונה מתלוננים על אדם שבחודש האחרון החל לשסות שני כלבים מסוג רועה גרמני בחתולים באזור מגוריהם. ע"פ טענתם; אותו אדם מנצל את השעות בהן פקחי עיריית בית שמש אינם עובדים ומשחרר את שני הכלבים שנושכים ולעתים אף הורגים את החתולים בעידודו. תושבת השכונה מספרת: "פניתי למשטרה ולפיקוח אבל הם מסתפקים באזהרה, ובינתיים החתולים לא מפסיקים להיפגע", מספרת תושבת השכונה.

לא מעט דיירים מציינים שמעשיו מתרחשים בדרך כלל סמוך למסעדות בשכונת הרצל והכלבים משוטטים ללא רצועה. דיירת נוספת אמרה: "אני מגדלת חתולים, ושאלתי אותו למה הם מסתובבים בלי רצועה. הוא התעלם ממני והמשיך לשחק בטלפון שלו. שבוע לאחר מכן תקפו הכלבים חתול רחוב שעבר במקום".

התושבים ציינו כי הם פנו בעניין הנ"ל לעיריית בית שמש ולפקח העירייה, אך הבעלים של הכלבים משחרר אותם בשעות שהפקח אינו עובד ועד כה הלא נרשם נגדו אף דו"ח.

אחת הדיירות עוד התלוננה כי הכלבים תקפו את בנה הקטן והכניסו פחד גם בקרב הילדים.

תגובת העירייה: "ככל הידוע לא הותקף אף ילד. אכן התקבלו פניות רבות מאוד על ידי המתלוננת והפיקוח העירוני הגיע למקום עשרות פעמים, הכלבים הם בעלי רישיון ואישור. באחת הפעמים אכן נצפה בעל הכלבים השייכים להוסטל, כשהוא יושב ולצידו הכלבים כשאינם קשורים, וקיבל דו"ח אזהרה".

ממשטרת ירושלים נמסר כי הוגשה תלונה בגין תקיפת חתול, הבעלים נחקר והוזהר והנושא הועבר לידיעת עיריית בית שמש.