מגדל דוד מוזיאון ירושלים מזמין את הקהל הרחב ללילה לבן מלא במוזיקה, תרבות, אמנות ויצירות ירושלמיות. במסגרת האירועים יתקיימו הופעות ומייצגים, שיתנו במה לבוגרי בתי הספר לעיצוב ולאמנות בעיר.

במהלך הלילה יוצגו יצירות אמנות ירושלמיות, שישתלטו על הגלריות והמצודה, יערכו מופעי פרפורמנס בפינות המוזיאון ומופעי מוסיקה על הבמה המרכזית, ובחצות תחל מסיבה אל תוך הלילה, שתסתיים עם אור ראשון של יום שישי במופעי זריחה מול הנוף הירושלמי הקסום.

בין המופעים: אורחת כבוד: זהבה בן, טדי נגוסה, רייש, אנסמבל כעת, זיו בראשי ועוד.

פתיחת דלתות: 20:30

עלות: 45₪ לסטודנט/ית או בהטבת ירושלמי, 55₪ ברכישה מוקדמת ו-65₪ ברכישה במקום.

יום חמישי, 24-25.8, החל מ-20:30 ועד אור הבוקר 24-25.8.23.

 

האירוע בשיתוף הישיבה החילונית ובתמיכת עיריית ירושלים, הקרן לירושלים והמנהלת ליהדות ישראלית.

 

לרכישת כרטיסים: www.tod.org.il/event/white-night

 

פירוט האירועים:

הופעות בבמה המרכזית

 

שעה: 21:00

שעה: 21:55

שעה: 22:45

שעה: 23:30

 

מופעי שוטטות:

שני אמני פרפורמנס מופיעים ללא הפסקה במשך כל הערב בדיבור, מוזיקה ותנועה.

אליק הרפז וישראל ארלנגר בתמיכת יעל – בית ליוצרי מחול בירושלים

שעה: 20:30-23:00

מיקום: מבואת כניסה מזרחית

במרכז המצודה עומדות על חומה חרבה. מופע על מה שנותר ומה שחלף, היוצר מבנים משותפים, שמתפוררים שוב ושוב וחוזרים אל הקרקע, כמו הילוך מהיר של אלפי השנים שעברו - טופוגרפיה אנושית של בנייה והרס.

אביגיל כוכבי ורתם הלר

שעה: 21:00, 22:00, 23:00

מיקום: הקשת

גחליליות מתמודדות עם איומים רבים, אבל יותר מכל הן רגישות לזיהום אור עירוני. המיצב ינסה לייצר סביבה המתאימה לגחליליות, וכך להחזיר אותן למספר שעות.

יאן בולוטוב

שעה: 20:30-00:00

מיקום: מדרגות לגג המשושה

עבודה המגוללת את סיפור האגדה של דוד שהרים את שסתום התהום אשר איימה להחריב את ירושלים והעולם כולו. בעבודת האמנות המוצגת מוגש טקסט האגדה דרך אלמנט המים, ומוצעת זווית מבט חדשה על אותו סיפור מכונן.

שלום חי וטליה ואקנין

שעה: 21:00-22:00

מיקום: גג המשושה

דואו של קונטרבס וקלרינט, בנגינה חיה לתצפית על הירח ומאדים. מסע סונורי מאולתר לתגליות חדשות.

ניתאי לוי ואור סיני

שעה: 21:00-00:00

מיקום: מגדל פצאל- תצפית

מיצג של דגם ירושלים מהמאה ה-19, שיצר סטפן אילש, המכונה "ממעוף הציפור", ומציג את נקודת המבט מעל הזיכרונות שלנו, השונים והמגוונים, ותלויים בציפור המביטה בהם מלמעלה.

אחינועם מנדלסון

שעה: 21:00, 21:30, 22:00, 23:00

מיקום: גלריה 8

נוני וייס

שעה: 20:30-00:00

מיקום: תצפית מעל גלריה 6, מגדל דוד

הפרויקט משתמש ביופי העננים המתפתחים, כדי לחקור את הקשר בין דת למחשבים. הקרנה משתמשת במיפוי ותזוזת זמן כדי ליצור ייצוגים דינמיים של תצורות ענן משתנות. עננים אלה מעוצבים על ידי השפעות טבעיות ומלאכותיות, מסמלים את טבע האמונה. המבקרים נכנסים לדפוסים המשתנים, ומוזמנים להרהר במהלך בין מסורות עתיקות והשפעת הטכנולוגיה, תוך דיאלוג על ההצטלבות בין אמונה ומכונה.

הילה פדן

שעה: 20:30-00:00

מיקום: ליד פסל דוד

פרפורמנס הבוחן פעולות בסיסיות בין בגד וגוף.

גל לוינסון

שעה: 20:30, 21:30, 22:30, 23:30

מיקום: רחבת החצץ, מול גלריה 6

עבודה המספרת על "לופ", מצב של ריסון מול רצון לתנועה. המים חופשיים וחסרי צורה, הבור נותן למים צורה, מתפקד כמלכודת אבל גם כפתח לחיים והתנקזות אל אינסוף. התנועה מוחזקת, מנועה מלהתקדם בתוך ומקורקעת למצב של נוכחות והמתנה.

רחלה אלקלעי

שעה: 23:30-00:00

מיקום: גן התבלינים

אנסמבל כעת

שעה: 22:30, 23:00, 23:30

מיקום: גלריה 5, ירושלים

תמר בנימיני, אלה פולק, דנית ארמה

שעה: 20:45, 21:45, 22:45

מיקום: נישות בחומה

בר ערן, איה גבריאל ואלי אוריאן

שעה: 21:30, 22:30

מיקום: גלריה 2

 

מסיבת  Hypnotic Discotheque

בהשתתפות DJ ישראליים: Dena G, Yona Limousine, Kvint B2B Amit Stark

שעה: 00:00

מיקום: האולם הצלבני

סלון האזנה לילי:

שעה: 00:00

מיקם: גלריה 9, ירושלים

שעה: 1:00-2:30

מיקם: גלריה 9, ירושלים

שעה: 3:00-4:30

מיקם: גלריה 9, ירושלים

מופעי זריחה:

שעה: 04:40

מיקום: הבמה המרכזית

שעה: 05:20