ויקטוריה אדלר שרון היא סופרת, משוררת ופזמונאית שכתבה ופרסמה שבעה ספרי ילדים המדברים גם למבוגרים. צבי פדלמן הוא מעצב ומאייר שעיצב ואייר למעלה מארבע מאות ספרים ובתוכם גם את ספריה של ויקטוריה.

עכשיו לראשונה, מקבצים השניים את יצירתם המשותפת בתערוכה 'הילדה מרחוב בלום' (ויטצ'קה), שתוצג במסגרת העונה הישראלית לעיצוב בחולון במתחם תערוכת חוצות גן המוזיאון.

התערוכה אינה רק תערוכה על ספרות ילדים. זו תערוכה שנבנתה על ההיסטוריה של שכונת המגורים ברחוב ליאון בלום בחולון בתחילת ימיה של המדינה הצעירה, שכונה מעורבת שהתגוררו בה אלה לצד אלה עולים מארצות אשכנז ומארצות ערב וילידי הארץ, שיצרו מודל של קליטה מוצלחת והגשימו את ניצחון הרוח והכישרון על הייאוש ועל החידלון שצבעו את העולם דאז בכאב ובצער והביאו לשיתוק תרבותי.

התערוכה מתפרשת בין לוחות הענק ומציפה את החוויות והרגשות שמאחורי שבעת ספרי הילדים שהוציאה ויקטוריה לאור. כל לוח עוסק במגוון סוגיות המעצבות את תפיסת העולם של ילדים ומבוגרים כאחד: תפקידה של האהבה בחיינו ('הנעליים מרחוב בלום'), מה עלינו לעשות כדי להיות מאושרים ('המשאלה של נוני החתול'), אכפתיות, דאגה ואומץ ('הדבורה זוזי מצילה את העולם'), מדע וידע ('ריג'י מצייר את סוד השמש'), התמודדות עם צער וגם עם שמחה ('הדמעות של לוסיאנה בת הים'), מציאות ודמיון ('טרלינה ומפתח הקסם') ותזונה מאוזנת ובריאה ('פירות, ירקות וסוכריה אחת').

ויקטוריה אדלר שרון: "הכתיבה שלי מאפשרת לי להיות האדם שאני אוהבת ורוצה לחיות וליצור בחברתו. ואיך היא עושה זאת? היא בונה עבורי גשר מיוחד בין שני עולמות: בין העשייה שפועלת למרות הפחד ובין השיתוק שלא זז בגלל הפחד".

המאייר והמעצב צבי פדלמן בחר להקדיש את התערוכה לאמו מרים פדלמן ז"ל "שלימדה אותי לצייר ושימשה כמבקרת אומנותית שלי כל חייה".

ויקטוריה אדלר שרון, ילידת העיר לבוב, עלתה ארצה בשנת 1958 עם משפחתה. אחרי שהות של קרוב לשנה במעברה 'מחנה ישראל', עברה המשפחה לחולון, לרחוב ליאון בלום מספר 50. בהמשך, נישאה לנסים שרון (שרעבי), יליד חולון ובן להורים ילידי צנעא שבתימן. ויקטוריה היא בעלת תואר שני בניהול שירותי בריאות, סופרת, משוררת ופזמונאית ושימשה בתפקיד ניהולי כיו"ר העמותה לאכלני יתר אנונימיים. בין יצירותיה: 'דם כחול אדום', 'כרישים ערים גם בלילה', 'קצרצרים', 'חוזה חדש לחיים' וספר השירה 'מ.ז.ל', המתכתב עם תצלומיו של בעלה הצלם נסים שרון.

צבי פדלמן, בוגר מכללת ויצ"ו חיפה במסלול תקשורת חזותית, אייר ועיצב ספרים רבים ובתוכם גם ספרים של חני נחמיאס, עוזי חיטמן, מיכל סנונית ועוד. הוא בוגר מכללת ויצ"ו חיפה במסלול תקשורת חזותית, מרצה בכיר במכללת 'שנקר הנדסאים' ושימש כארט דירקטור בכיר במשרדי פרסום. בנוסף, מעצב צבי תפאורות לתיאטרון ומציג בתערוכות בארץ ובעולם איורים היפר-ריאליסטיים. 

אוצרי התערוכה: אור קורן ויותם אורן.

התערוכה תוצג בין התאריכים 9.6-1.9 במתחם תערוכת חוצות גן המוזיאון (כניסה מרח' ויצמן 61 חולון, סמוך למוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס).

המקום פתוח 24/7. הכניסה חופשית.