השבוע במתכונט אורח הכבוד שלנו הוא הלימון, בכבודו ובעצמו!

כמנה עיקרית וכקינוח

כחמוץ וכמתוק..

 

אז קדימה, שלב אחרי שלב נכין מהחמוץ הזה דברים משגעים שיהפכו את החיים למתוקים.

מה מתוק? חמוץ מתוק ומושלם!

 

הכנתם את המתכונים שלנו? נשמח לדעת איך יצא...  עדכנו  אותנו!

 

שימו לב, כשהלימון מתארח בתבשיל מתוק המרירות הקלה של קליפת הלימון וחמיצות הפרי הופכים ליתרון!  החמיצות  מאזנת  בצורה מושלמת את מתיקות הסוכר מה שיוצר שילוב מנצח!

 

ריבת לימונים

מצרכים לריבת לימונים:

(800 גרם ריבה בערך)

1 ק"ג לימונים צהובים

1 ק"ג סוכר

2 כוסות מים

 

ניתן להוסיף 4-5 כוכבי אניס לאוהבי הטעם

 

 

אופן ההכנה:

  • פורסים את הלימונים עם הקליפה שנותרה  לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בצד. צוררים את הגרעינים בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה

    בכמה פעימות במעבד מזון קוצצים את הלימונים לפיסות קטנות (אך לא למשחה). שמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין הרב שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה). 

    . מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים, ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה (כשעה). כדי לבדוק את הסמיכות מניחים בתחילת הבישול צלוחית במקפיא. מעבירים כפית מהריבה לצלוחית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-2-3 דקות. כשהריבה קרה בודקים באצבע שהיא נקרשה ואינה נוזלית עוד

  • מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות. אם נוצר ואקום בצנצנת והיא עוקרה כראוי, הריבה אמורה להחזיק מעמד לפחות שנתיים

 

צינצנת מעוקרת היא צנצנת שעברה הרתחה, זה הכל.

 

טיפ:

לא תמיד יש לימונים יפים בשווקים!

לכן גרדו ושמרו את הקליפה הצהובה (ללא הלבן), ואחסנו בהקפאה.

אני תמיד מחלקת ל-2 קופסאות. באחד מהם אני מוסיפה מלח ובשני סוכר.

 

עוגת ספוג לימון

2 תבניות אנגליש קייק

עוגה לחה, מתוקה וטעימה עם ניחוח של לימון ממכר (ניתן להמיר הכל לתפוז)

שימו לא מומלץ  לדלג על שלב הסירופ.

 

המרכיבים:

 כוס וחצי קמח תופח

1 1/2 כפית מלח

2 כפות גרידת לימון    מכ-2 לימונים קטנים או 1 גדול

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי + רבע כוס מים

4 ביצים גדולות

 1/2 כוס  שמן

 

לסירופ לימון:

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה

 

 

מנפים את הקמח לתוך קערה, מוסיפים את המלח..

בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר היטב מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב בעזרת מיקסר ידני. 

מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים

מעבירים את הבלילה לתבניות האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה.

 

אופים כ 20-30 דקות

דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם מעט פירורים לחים

בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור

עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב

 

עוף בלימון

 

מרכיבים:

1 ק"ג שוקי עוף/כרעיים

חצי כוס שמן זית

מיץ לימון לפי הטעם (בערך 1/3 כוס)

4-5 שיני שום כתושות

כף מלאה סוכר חום

2-3 לימונים ננסיים כבושים (אפשר להמיר בממרח לימונים כבושים)

מלח

אורגנו

פלפל שחור

4 כפות ברביקיו

שידרוגים: ניתן להוסיף זיתי קלמטה/עגבניות שרי – לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים מכל חומרי הגלם תערובת אחידה, מעין מרינד ריחני וטעים

טובלים את שוקי העוף במרינד ומניחים בתבנית פיירקס מלבנית גדולה.

אם אתם לא ממהרים עדיף להשרות למשך שעה ויותר.

מכניסים לתנור שחומם מראש עם נייר כסף לרבע שעה.. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל-15 שעה בנוסף.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

בתאבון