שלום גולשים יקרים שלנו

השבוע בפינת מתכונט בחרנו במתכונים שיחממו לכם את הבטן ואת הלב...

 

מרק בטטה וירקות כתומים

מרק מתקתק טעים בריא. הבטטה בעצם היא שורש שאוגר בתוכו סוכרים ועמילים.

 

מצרכים:

1 גזר גדול

3 בטטות גדולות

1 תפו"א גדול

חתיכת דלעת בינונית.

2-3 שיני שום

מלח, פלפל

1 3/4 ליטר מים/ציר כלשהו

 

שדרוגים:

שמנת לבישול להקרמה (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה

לקלף ולשטוף היטב את כל הירקות

לחתוך אותם לקוביות בינוניות

להכניס הכל לסיר, להביא להרתחה ולהנמיך את האש

לבשל עד רכות מוחלטת של כל הירקות.

לשפוך לקערה את רוב הנוזלים ולשמור.

בעזרת בלנדר מוט לטחון את כל הירקות הרכים ולהוסיף נוזלים בהדרגה עד לסמיכות רצויה

לטעום ולשפר טעם.

בתאבון.

 

הידעתם? הגוון הכתום שקיים בירקות הכתומים נקרא "בטא-קרוטן"-הוא עוזר לראיית לילה.

מרק עגבניות

 

 

חומרים:  (4 מנות)

העגבנייה בעלת ערך תזונתי רב, והצבע האדום מקורו בריבוי בטא-קרוטן.

מבחינה בוטנית העגבנייה מוגדרת כפרי, מכיוון שהיא מכילה זרעים ומתפתחת מהפרח. הגדרתה הקולינרית היא כירק, מכיוון שאינה נוטה למתיקות. העגבנייה הבשלה, בעלת אחוז גבוה של נוגד החמצון (אנטיאוקסידנט) ליקופן. הליקופן הוא אחד מנוגדי החמצון החזקים המוכרים כיום. הליקופן נחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן. לבריאות!

 

מתכון:

4 מנות

 

1 בצל

2 גבעולים של סלרי שטופים

2 גזרים בינוניים

6-7 עגבניות קלופות.

2-3 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור, כורכום.

מים רתוחים. (בערך ליטר)

שידרוגים:

  • אורז (ככוס אורז לכמות הזו)
  • אטריות קטנות

 

חותכים את הירקות לקוביות קטנות.

מאדים את כל הירקות ביחד, עד שהבצל נעשה שקוף והגזר מעט מתרכך.

את העגבניות הקלופות חותכים גס ומוסיפים על הירקות המאודים, ממשיכים לאדות כמה דקות.

מוסיפים את המים ואת התבלינים ומרתיחים

לאחר ההרתחה מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל הסיר.

טועמים ומשפרים טעם ומים.

טיפ לקילוף עגבניה: יוצרים בעזרת סכין חדה איקס בעגבניה. משרים במים רותחים חצי דקה בערך ושוטפים במי ברז. הקליפה מתקלפת בקלות.