למטבוחה:
7 עגבניות מקולפות
5 שיני שום גדולות
1 פלפל חריף ירוק
1/2 גמבה
6 כפות שמן
רבע כפית מלח
כפית כמון
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
חופן כוסברה קצוצה


לחציל המטוגן:
1 חציל
1 ביצה
שמן לטיגון
2 כפות חומץ


לקציצות:
1/2 קילו בשר טחון
קורט אגוז מוסקט
קורט ראס אל חנות
קורט פלפל לבן
שמן לטיגון
קורט מלח
מעט מים


רוטב לקציצות:
5 עגבניות
רבע כפית כמון
רבע כפית פפריקה
רבע כפית מלח
רסק עגבניות

אופן ההכנה:
1. חותכים את העגבניות, השום והפלפלים ומבשלים עד לריכוך. מרסקים עם בלנדר מוט. מוסיפים שמן, מלח, כמון ומערבבים עד שנגמרים הנוזלים ובדקה האחרונה מוסיפים את הכוסברה.

2. חותכים את החציל לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי, טובלים בביצה ומטגנים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת. מורחים על החצילים חומץ.

3. מבשלים את בשר הבקר ביחד עם התבלינים. צרים כדורים קטנים מהתערובת ומבשלים במים חמים. בסיר נפרד מכינים רוטב מהעגבניות המרוסקות והתבלינים. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים ביחד עד שהקציצות מוכנות.

4. הרכבת המנה: מחלקים בצורה שווה שתי כפות מטבוחה על פרוסת החלה, מניחים שתי פרוסות מהחציל, ומוסיפים קציצות וכף מהרוטב וסוגרים עם הפרוסה השנייה.