כתב: יעקב ניימן – רכז חינוך חברתי ערכי בישיבת קרית חינוך
ביום ראשון האחרון יצאנו יחד כל התלמידים והצוות החינוכי בישיבה התיכונית "קרית חינוך החדשה", לטיול באזור אשקלון.
נסענו דרומה עד שהגענו לקיבוץ ניצנים ולגבעה 69 שהוחזקה ע"י גדוד בחטיבת גבעתי במלחמת השחרור, שם שמעו התלמידים הדרכה וסיפור מורשת קרב על המלחמה בפלישת הצבא המצרי לישראל, מפי מנהלנו היקר - מר אביחי דנינו ואח"כ שיחקנו משחקי חברה וגיבוש.
לאחר מכן, המשכנו דרומה והגענו לגן הלאומי "תל אשקלון" , ובחניון הלילה שלנו הקמנו אוהלים במהירות (היה יפה לראות איך תלמידינו מרגישים כבר כחיילים קרביים היודעים לבנות אוהל סיירים תוך מספר דקות) ומיד יצאנו ל"טיול עששיות"- גולת הכותרת של טיול זה.
כל אחד מהתלמידים קיבל עששית שהאירה את דרכו בחשיכה וביחד טיילנו ולמדנו על העיר אשקלון העתיקה ועל ההיסטוריה של העיר הקדומה. כמו כן, זכינו גם לראות את האינסופיות של ים התיכון הנגלה אלינו מתוך החשיכה.
בסיום הטיול, חזרנו לחניון הלילה ולאוהלים, אבל בקרית חינוך החדשה לא הולכים לישון כל כך מהר.
כל כיתה קיבלה מצרכים והיתה צריכה להכין בכוחות עצמה את ארוחת הערב. בשיתוף פעולה גדול של כלל התלמידים, כל כיתה הצליחה להעמיד שולחנות מלאים בכל טוב, פרי ידם.
הלכנו לישון עייפים (מאוד) אך מרוצים.
למחרת קמנו בבוקר, התפללנו תפילת שחרית בשטח ואכלנו ארוחת בוקר. קיפלנו אוהלים, ארזנו תיקים ויצאנו למסלול טיול ארוך ומגבש.
משם נסענו למרכז קטיף, מוזיאון גוש קטיף בניצן, שם למדנו על מפעל ההתיישבות והחקלאות האדיר שהיה במקום ועל הפינוי ממנו. התרגשנו ודמענו יחד מהמראות היפים של ההתיישבות ומהמראות הקשים של העקירה של ההתיישבות היהודית ברצועת עזה. היה ניכר שהתלמידים חוו חוויה מיוחדת.
משם חזרנו חזרה לישיבה ומשם הביתה, לא לפני החזרת "חוב" קטן.
בטיול השנתי האחרון תלמידי התיכון פספסו את ה"סנפלינג" שהיו אמורים לעשות עקב חוסר בזמן. בטיול זה הם קיבלו את ה"סנפלינג" חזרה מגג בנין הישיבה חיכה להם מפעיל סנפלינג. התלמידים גלשו מגובה של ארבע קומות, מגג הבניין של הפנימייה עד למטה, כשנוף עוצר נשימה של הרי יהודה ניצב לנגד עיניהם והרגישו על גג העולם.

לטיול יצאנו