בר יוחאי בלעיש, 18, תושב בית שמש, בוגר ביה"ס ברנקו וייס אתגרי, מגיל 14 עובד בפיראט האדום, לאחר שסיים את הלימודים, החליט לפתוח עסק בתחום הקולינריה אליו הוא מתחבר. לפני כחמישה ימים פתח את העסק הראשון בבעלותו 'ממה' - קונספט של ספק מסעדה ספק בר, שילוב מעניין של אוכל טעים וקליל שאפשר להזמין TAKE AWAY / לאכול במקום והכי מומלץ להימרח קצת יותר וליהנות ממוסיקה טובה ואווירה מרעננת. 

בר יוחאי: "בסבב הראשון של הקורונה הייתי בסגר בבית עם המשפחה שלי, כל יום חשבנו מה אנחנו מכינים לאכול.. בישלנו יחד אוכל יצירתי וטעים. בימים אלו גיבשתי את הרעיון שמדליק וממלא אותי תשוקה, לפתוח עסק קטן וטעים בתחום המזון, שלקוחות יבואו לאכול וליהנות. משהו בין בית קפה למסעדה. הרבה רעיונות עלו וירדו ובסוף גיבשנו את הקונספט של 'ממה' - טוסט נקניק משובח וטעים במיוחד עם עוד כמה מנות שפיציות.

 

כל המנות על שם הנכדים של סבתא ממה כמו: אלמוג הקטן, טוסט 4 נקניקים לבחירה, אושרי הגדול,  טוסט 6 נקניקים לבחירה, מנות לילדים כמו: מנת רון - 3 נקניקיות, צ'יפס וכוס ויטמינצ'ק ועוד.."
בר יוחאי, סיים לא מכבר את ביה"ס התיכון ברנקו וייס אתגרי (ביה"ס שמהווה חממה לכל תלמיד) ועם הניסיון שרכש במהלך השנים בעבודה בפיראט האדום, הוא למד בפרקטיקה על ניהול עסק. את הכלים שרכש תרגם ביחד עם המחנכת אלה ומזל (זוז) בן זקן מורות לחיים. הם למדו ביחד על חומרי גלם, בניית תפריט, תמחור, מכירות, שירות לקוחות, שלב אחר שלב הם בנו את העסק העתידי. 

עם עזרה מההורים ובעיקר מאבא מאיר בלעיש, סגן ומ"מ רה"ע בדימוס, נבנה גם הקונספט של המקום, כיצד הוא יראה, בחירת הצבעים, לוגו ומיתוג העסק.

ניתן לומר כי כל בעלי המקצוע מקומיים, על המיתוג והגרפיקה אחראית לאה מויאל, על עיצוב הפנים, החללים והמראה הנעים אחראי האדריכל אורן ביטון.

לאחר 5 ימי הרצה שתף על פידבקים מלקוחות?

"קיבלנו מחמאות על העיצוב של המקום שהצבעים יפים ויש אנרגיה טובה, אנשים אוהבים את המוסיקה ברקע, אבל ברור לי לגמרי שאני חייב להקפיד על שני דברים חשובים: שירות מצוין וסבר פנים ואוכל טוב, אני מקווה שב"ה נצליח לתת שירות מקצועי ללקוחות שלנו והכי חשוב שהם יאהבו את האוכל..

אני רוצה לציין מנה שקיבלנו עליה מחמאות 'המחשי של אבא' - סנדביץ' טוניסאי עם קציצות מחשי,  מיקס של עשבי תיבול ותבלינים משגעים, מטבוחה, טחינה, חציל מטוגן וחמוצי הבית. כל הטוב הזה ביחד יצר מנה מוצלחת ביותר, אני מקבל על המנה מחמאות רבות. מעבר לזה יש את 'הפסטלים של שמוליק', פלטת מטוגנים, תוספות טעימות לבחירה כמו: צ'יפס בטטה, כדורי פירה, הום פרייז ועוד.. בנוסף, לרטבים שמשתלבים עם הטוסטים ו.. קינוחים שווים!"

טווח מחירים?

"המחירים סבירים ושווים לכל כיס. אני מציע להגיע, לטעום ולהבין!"

שירות משלוחים?

"יש שירות משלוחים, להזמנות מראש ומשלוחים ניתן לחייג 6580* ואנחנו נשרת אתכם באהבה.." 

נציין, כי בימים אלו, ימי בין המצרים יש מי שמקפיד ולא אוכל בשר, קיים תפריט מיוחד: פיש & צ'יפס ומחשי צמחוני."

לסיכום ולמרות שאתה משוחד, תוכל להגיד למה ממה?

"לפני הכל, אני רוצה להגיד תודה לבורא עולם שהגעתי לכאן! תודה גדולה לדודו מהפיראט האדום מנטור שנתן לי כלים ולימד אותי על עסקים והחיים בכלל. תודה לאדם ואריק ממשולשים שסייעו לי רבות. ותודה גדולה להורים שלי קרן ומאיר, על התמיכה, ההכוונה ובכלל. ו.. תודה גדולה לסבתא ממה על ההשראה ועל מי שהיא - תבורכו! 

אני לא אגיד למה ממה? תבואו ותחליטו בעצמכם- מחכה לכם באהבה!"

'ממה' ממוקמת במתחם שער העיר בין הפיראט האדום למשולשים, הכשרות למהדרין,
ימים א'-ד' I  משעה 12:00-02:00 I יום ה' I 12:00 עד הזריחה I מוצ"ש שעה לאחר צאת השבת עד הזריחה!!

מערכת שמשנט מאחלת הצלחה, ברכה ושפע בנחת!

שבת שלום ומבורך!