מצרכים

כרובית

עגבנייה

2 לחמניות

רוקט

 

מצרכים לציפוי הכרובית

50 מ''ל שמן זית כתית מעולה

25 מ"ל מיץ לימון

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה

חצי כפית פלפל מתוק

רבע כפית אבקת שום

רבע כפית אבקת בצל

מעט מלח

פלפל שחור

צ'ילי (לפי הטעם – אופציה)

 

מצרכים לרוטב

פלפל אדום

עגבנייה

בצל קטן

1-2 שום

30 גרם שקדים קלויים

30 גרם אגוזי לוז קלויים

פלפל אדום

חומץ שרי

שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה

1. חממו מראש תנור בחום של 200 מעלות. בינתיים הכינו את כל הירקות.

2. הניחו במגש פלפל אדום, עגבנייה ובצל. אפו למשך כ-45 דקות.

3. לצורך הכנת ציפוי הכרובית, ערבבו את כל המרכיבים בקערה.

4. חתכו את הכרובית מבלי להסיר את השורש.

5. חצו את הכרובית וחתכו לפרוסות את שני החצאים, המטרה היא להכין שני סטייקים.

6. מזגו את הרוטב על הכרובית, הניחו אותה על מגש עם נייר אפייה והכניסו לתנור. כאשר הירקות 20% עשויים, קלפו פלפל אדום, עגבנייה ובצל. הוציאו את החלק הפנימי של הפלפל האדום. הקציפו את כל המרכיבים ברוטב והוסיפו שמן בכדי שתתקבל תערובת סמיכה.

7. חתכו את הלחמנייה לחצי, במטרה להכין את הסנדוויצ'ים. מרחו את הרוטב, הניחו את סטייק הכרובית, פרוסות עגבנייה ורוקט.

* תוכלו להכין פתיח למנה, לחתוך כרובית לחתיכות קטנות ולטבול ברוטב.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה