ביום שלישי, פעמיים כי טוב, התקיימה הפרשת חלה בביתה של קטי שטרית. הפרשת החלה אורגנה ע"י בתה – אסתר. אל ביתם הגיעו עשרות נשים שנהנו ממכירת בגדים של נעמה כהן, מכירת תכשיטים ומטפחות. ומאירוח עשיר במיוחד של אוכל טעים, קינוחים, פירות והרבה שפע.


מימין: אסתר שטרית ולילך בן סימון


את הפרשת החלה ערכה לילך בן סימון, מי שנבחרה בעבר לתואר נערת יופיעשרה, בתחרות מלכת היופי ולימים למיס אירופה. בן סימון, חזרה בתשובה לפני למעלה מעשור, וחלק משליחותה האישית לקיים ערבי הפרשות חלה והדרכות כלה. הערב לווה בהרצאה של בן סימון (רוב הנשים התלהבו מסיפור חייה ומהעובדה שהיא יפיפייה, תמירה ורזה..).

לקראת סוף הערב, תפיחת הבצק ו"טקס" ההפרשה, נשמע פיצוץ עז ולאחריו אזעקה ממושכת מהרגיל. הנשים החלו לקפץ בחוסר אונים, קטי בתושייה רבה ואולי גם תרגול הפנתה את הנשים למקלט בביתה, חלק מהנשים בחרו לשבת, האחרות התקשרו מיד לביתן, חלקן יילל והרבנית בן סימון פייטה מזמורי תהילים בטבעיות ובבטחה, אמונתה חזקה עד כדי כך שברור היה לה שזו אפיזודה של 5 ד' שתיכף תחלוף. או אולי זה קשור לעובדה כי היא גרה באשדוד שהפכה להיות אחת הערים הכי פופולריות בקרב אויבנו.



מצוות הפרשת חלה

היה מעניין לראות בערב אחד גלריית נשים מגוונת, כמו העיר, בשנים האחרונות ערבי הפרשת חלה הפכו להיות מאוד טרנדים למפגשי נשים. באותה מידת המצווה קיימת מידת החברותא, בהן נשים נפגשות, מדברות, מכירות ובכלל. היה נעים ומעניין, יישר כוח לבנות שטרית.