הפגישה שהתקיימה בין חברי מועצת העיר הציונים הובילה אותם לשלוח מכתב לראש העיר משה אבוטבול, בו נכתבו כל כל מה שסוכם לגבי אפשרות שיתוף הפעולה ביניהם למען בית שמש מאוחדת יותר. 

כזכור, על הפגישה שנערכה בין הגוש הציוני פרסמנו כאן לראשונה מיד בתום הישיבה והצגנו לפניכם את כל האפשרויות שעלו בדיון עצמו.


להלן המכתב:

"בהמשך לשיחה האישית שהתקיימה בביתו של אלי כהן ולאחר פגישה של פורום התשיעיה הציוני ולאחר שנה של מאבקים לקביעת צביונה העתידי של העיר בית שמש, בין שתי תפיסות עולם , בית שמש עיר של כולם רב תרבותית או עיר חרדית. אנו ניצבים היום לאחר מסע ארוך של מאבקים ומתחים בחיפוש אחר עתיד טוב יותר לבית שמש,
עתיד שיבטיח כבוד הדדי בין כול האוכלוסיות בעיר.
 
בניגוד למצג שמילא את הרחובות בחודשים האחרונים המוטיבציה בקרב המחנה הציוני להחלפת ההנהגה בעיר לא נבעה על רקע אישי, הרצון היה אחד, לקבוע סדר יום חדש בעיר, המשרת את כול התושבים ולא רק סקטור אחד .
 
הבחירות החוזרות התקיימו על פי כללי הדמוקרטיה ועל כך כולנו מברכים, אנו מכבדים את כללי המשחק הדמוקרטיים ומכבדים את התוצאה ואת בחירתך לראשות העיר.
 
אתה נבחרת לראשות העיר ובידך ההחלטה האם להיות ראש עיר של כ ו ל  התושבים גם של ה49% שלא בחרו בך, וזאת מעמדת כוח של מנצח, או ראש העיר של החרדים בלבד.
 
לצד זאת , תוצאות הבחירות משקפות עיר נוכחית חצויה בשאיפותיה, תוצאות הבחירות לראשות העיר הם, 49% לאלי כהן מול 51% שהצביעו עבורך, כאשר בשכונות הציוניות  מיעוט הצביע עבורך ובשכונות החרדיות מיעוט הצביע לאלי כהן, מנתונים אלו לא ניתן להתעלם, ומצב שבו מחצית מהאוכלוסיה לא זוכה ליחס שווה לא יכול להתקבל באף עיר בישראל, וגורמת דאגה אמיתית אצל מחצית מתושבי העיר לגבי עתידם בבית שמש.
 
מועצת העיר חצויה, על תשעת חברי המועצה נציגי המפלגות הציוניות למול תשעה חברי המועצה נציגי המפלגות החרדיות, צועקת את הצורך באחדות.
 
אולם השאלה המרכזית תלויה ועומדת כיצד תנצל את עמדת הכוח וההשפעה אליה הגעת?
 
אנו חברי הגוש הציוני רואים עצמינו חובה גדולה לפעול למען תושבי העיר כולה ולייצג את בוחרינו, תוך התמודדות אמיתית עם האתגר הגושי בבית שמש, אנו מאמינים ומוכנים לעשות את כול הנדרש למען השלום ושגשוג הדדי של הקהילות השונות בעיר.
 
אין זה סוד כי דווקא חברי המפלגות הציוניות במועצת העיר , הינם נציגי רוב המפלגות המרכיבות כיום 
את הקואליציה בממשלת ישראל, אנו חברי הגוש הציוני מביאים עימנו את הניסיון והיכולות ואת מה שאנו מייצגים עבור עתידה של העיר  ציונית וחרדית כאחד.
 
ידינו מושטת לשלום, ואנו, חברי התשיעיה  נחושים לפעול כאיש אחד, לא נסכים לניסיונות לפצל או להתעלם מהגוש הציוני, ניסיונות כאלו משקפים הנהגה חלשה המבקשת להתייחס  למחצית מהעיר כלא רלוונטית, מייצגת פוליטיקה ישנה שכול יעודה היא זריעת מלחמה ולא לקצור שלום,
 
יקשיב הציבור וידע ,ביכולתך לגרום לקידוש ה" אמיתי ,  אחדות בעיר בית שמש בו כלל חברי המועצה נושאים באחריות ובשותפות אמיתית לחיזוק ופיתוח העיר , מקיר לקיר תחת הנהגתך.
 
אם תשכיל לייצר שיתוף פעולה אמיתי בתחום קבלת ההחלטות בעיר , בתחום חלוקת המשאבים בעיר , כך שתושבים חרדים ולא חרדים ירצו להישאר ולגור בעיר ואף יתרה מזו תושבים שאינם חרדים, מחוץ לבית שמש ירצו לבוא ולהתגורר בה , או אז יכנס שמך לספרי ההיסטוריה כמי שהשכיל למצוא את המשותף באחת הערים המורכבות ביותר בארץ.
 
לעומת זאת , תהליך של הדרה לא יצלח ואדרבה , יגביר באופן קיצוני את תחושת התסכול והיאוש בקרב למעלה מ 18000 בוחרים ובני משפחותיהם. ההחלטה בידך, וברכת ה' תהה עליך ועל החלטתך לטובה, להלן העקרונות המוצעים כיסוד לשיתוף פעולה ביננו:
 
1. בנית חזון משותף המדגיש את המאחד של כול הקהילות בעיר.
2. תכנון מחדש של העיר בהסכמה ובאופן מחייב בתאום עם ממשלת ישראל כך שתהיה בניה שיויונית לכול המגזרים ובהם בני המקום לבנות את ביתם ושיובטח כי כול מגזר יוכל לחיות באופן התואם את תפיסת עולמו תוך שמירה על צביונה היהודי מסורתי של העיר. 
3. השלמת בנית הצרכים התרבותיים שנעצרו בעיר הוותיקה, בית התרבות, מגרש ספורט, ספריה עירונית, קונסרבטוריון, מועדוני נוער ותנועות נוער ותיקצוב מוסדות אלו באופן הולם ומוסכם.
4. הקמת מנהלות שכונתיות עם סמכויות מובנות ומתוקצבות באופן שיויוני. {האחריות למנהלת העיר הוותיקה תופקד בידי נציג הפורום הציוני }.
5. ניהול משותף של העיר בהתאם לתוצאות הבחירות.
 
אדוני ראש העיר, ניצבת בפניך הזדמנות ייחודית לבנות בבית שמש מודל של חיים משותפים בין חרדים לכלל ישראל, אנו נכונים להיות שותפים למהלך "נחשוני" שיהפוך את המתח הבין תרבותי ודתי  ל "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד".

עוד נמסר לאתר "שמשנט" ע"י מקורבים שככל הנראה תתקיים היום פגישה רשמית בין נציגי המפלגות לבין משה אבוטבול.

כידוע, מחר תיערך ישיבת המליאה הראשונה בשעה 18:00, באשכול פיס.

מה יהיה? האם תהיה הפתעה מחר ונוכל לראות קואליציה רחבה יותר? האם ראש העיר יושיב את הגוש הציוני באופוזיציה? מה שאר המפלגות חושבות על כך? איך יגיבו התושבים לכל מהלך? איך תראה המליאה מחר? אתר "שמשנט" ימשיך לעדכן אתכם בכל עת.