מצרכים

40 גרם אבקת קקאו

75 גרם אגוזי מלך קצוצים

חצי כוס  סוכר חום

150 גרם קמח

50 גרם אגוזי מלך טחונים

15 גרם מרגרינה מומסת

30 גרם אבקת סוכר

5 גרם מלח

3 גרם סודה לאפייה

10 גרם קורנפלור

10 גרם קמח לבלילה ללא ביצה

100 מ''ל מים

10 גרם שמן חמנייה

2 גרם שמרים

 

הוראות הכנה

1. ערבבו את כל המרכיבים המהווים תחליף לביצה בקערה גדולה. ערבבו את הקמח המיועד לבלילה ללא הביצה, עם קורנפלור ושמרים. הוסיפו מים, בכל פעם מעט ואת השמן. בחשו והניחו את התערובת למשך כ-5 דקות.

2. הוסיפו סוכר חום ואת המרגרינה המומסת ובחשו שוב, עד לקבלת מרקם אחיד.

3. ערבבו את שארית המצרכים בקערה נוספת. הוסיפו את המרכיבים הנוזליים, בכל פעם מעט, וצרו את הבצק. שטחו את הבצק על כל שטח נייר האפייה בצורת מלבן גדול. אפו את הבצק בחום 150ºC למשך כ-35 דקות.

4. הוציאו את המגש מהתנור והניחו אותו בצד למשך כ-10 דקות, בכדי שיתקרר. חתכו בעזרת סכין פרוסות בגודל של כ-2 ס''מ, כך שיתקבלו בערך כ-12 יחידות.

5. הניחו את הפרוסות על נייר האפייה והחזירו אותן לאפייה, למשך כ-15 דקות.

6. הפכו את הפרוסות פעמיים נוספות (בכל פעם אפו אותן למשך כ-15 דקות) עד שהן יהיו מוכנות לחלוטין. הפרוסות חייבות להיות קראנצ'יות.

7. קררו את הפרוסות ואחסנו אותן בצנצנת או בכל מיכל אחר המיועד למזון.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.