מצרכים עבור ההתפחה

50 גרם קמח לחם

30 גרם חלב דל

1 גרם שמרים טריים

 

מצרכים עבור הבצק

160 גרם קמח לחם

30 גרם חלב עם קינמון וקליפת תפוז

ביצה

40 גרם סוכר

כף דבש

55 גרם חמאה

8 גרם שמרים טריים

כפית מי ורדים

קליפה של חצי תפוז

קמצוץ מלח

 

מצרכים עבור הקישוט

תפוזים מסוכרים

שקדים קלופים וחתוכים

 

הוראות הכנה

1. התסיסה צריכה להתבצע במהלך הלילה, לפני שתערבבו את כל המרכיבים ותניחו אותם במקרר מכוסים בנייר סופג.

2. מזגו חלב עם קינמון וקליפת תפוז יחד וקררו.

3. למחרת, ערבבו עם יתר מרכיבי הבצק, מלבד הסוכר והחמאה, ולושו שלוש פעמים, משך כל אחת כחמש דקות.

4. הוסיפו סוכר בכל אחת משלוש הפעמים שתלושו, כל חמש דקות. הוסיפו מים קרים ולושו למשך כ-10 דקות נוספות.

5. הבצק יתפח במשך שעתיים. לאחר מכן, לושו למשך כ-30 שניות וצרו מהבצק את הצורה העגולה של העוגה, בעלת חור גדול האמצע. תוכלו להשתמש בתבנית עגולה לביצוע החור במרכז.

6. הניחו לבצק לתפוח למשך מספר שעות. הברישו בעזרת ביצה חיה וקשטו באמצעות שקדים ותפוזים על כל העוגה.

7. אפו למשך כ-20 דקות בחום 180ºC.

8. כאשר העוגה מוכנה, תוכלו לחתוך לחצי ולמלא בקרם המוקצף.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה