היום (7 במרץ) נפתח פסטיבל האוכל הכפרי ה-14 בסימן 50 שנה למטה יהודה * בשבוע הבא אירוע שיא לכל המשפחה: אולימפיאדת השוקולד אצל 'גליתא' בקיבוץ צובה * דדון: "פסטיבל גדוש באירועים לכל הקהילה. בסופי השבוע של חודש מרץ אין סיבה להישאר בבית"
 
פסטיבל האוכל ה-14 בסימן 50 שנה למטה יהודה יוצא לדרך. החל מסוף השבוע הקרוב ובמהלך סופי השבוע בכל חודש מרץ ייפתחו למבקרים בתי המבשלות, היקבים, מבשלות הבירה, בתי האמנים ואיתם יחגגו עשרות אלפי מטיילים בפארקים ובאירועים מיוחדים שמפיקה המועצה האזורית מטה יהודה.
 
"פסטיבל האוכל גדוש אירועים לכל הקהילה", אמר השבוע ראש המועצה משה דדון. "המגוון העצום של מאכלי העדות אצל המבשלות הביתיות, האירועים ביקבים ובמבשלות הבירה והאירועים המיוחדים שהופקו במיוחד לכבוד הפסטיבל הם הבילוי המושלם לכל אלפי המטיילים והמבקרים שיגיעו ללב הירוק היפה בישראל. מטה יהודה חוגגת יובל שנים בפסטיבל אוכל מושקע וטעים. בסופי השבוע של חודש מרץ אין סיבה להישאר בבית".
 
אחד מאירועי השיא לכל המשפחה שיתקיימו השנה הוא אולימפיאדת קינוח השוקולד בחוות השוקולד 'גליתא' בקיבוץ צובה. התחרות תיערך ביום שישי (14 במרץ, 11:00-15:00) ופתוחה למשתתפים מכל הגילאים בהרשמה מראש. הקריטריון להשתתפות בתחרות הוא שילובו של השוקולד בכל קינוח חלב, לבן או מריר, בתוך הקינוח, מעליו, כקישוט או כרוטב בצד. המשתתפים יגיעו עם המנה שלהם לחוות השוקולד שם יטעם מהמנה צוות השופטים גלית אלפרט (גליתא), שף קונדיטור אורן בקר והקונדיטורית אסתריקה בר. המנות יימדדו בפרמטרים של נראות (מנה אסתטית ויפה), מקוריות, טעם ודרגת קושי ובשני מסלולים: מסלול מבוגרים (מגיל 16 ואילך) ומסלול ילדים (גילאי 7-16).
ביום חמישי הקרוב, 13 במרץ, תיערך במקום סדנת אומן להכנת קינוחי שוקולד בהנחיית אורן בקר החל מהשעה 17:00. לפרטים והרשמה יש לפנות בטלפון  02-5347650. ההרשמה מראש.
 
אירועים מיוחדים בפסטיבל האוכל
השנה נבנו מספר אירועים מיוחדים שייערכו במהלך הפסטיבל. בחצר של עופר במושב מטע יוגשו נתחי בשר משובחי מעושנים בעשייה כפרית. הארוחה תלווה בסלטים, לחם כפרי, בירות ומבחר פינוקים. האירוח יתקיים בסופי השבוע של הפסטיבל בימים שישי ושבת בין השעות 12:00-17:00 בתיאום מראש. ביום שבת (29 במרץ) תיערך הופעה מיוחדת של הזמר רונן גרין בשעה 16:00 בהזמנה מראש בלבד. לפרטים:  054-7910480.
 
בפארק קיפצובה בקיבוץ צובה ייערכו מדי שבוע בשישי ושבת (12:00-16:00) סדנאות 'סלט פרצוף בריא' לצד הפעילות במתקני הפארק. הסדנאות כלולות במחיר הכניסה לפארק. לפרטים: 02-5347952.
 
יקב קדמא במושב כפר אוריה יארח בסופי השבוע של הפסטיבל בימים שישי ושבת (11:00-15:00). בכל שעה עגולה יתקיים סיור יין וטעימות בתשלום. היקב יציע מדי שבוע ביום שישי בראנץ' חלבי כולל סיור ביקב וטעימות יין. לפרטים: 054-9195156, 050-8674505.
 
בנקודת מוצא במושב צפרירים מציעים למבלים בפסטיבל לשלב רכיבה וטיול בביקור הקולינארי באזור עמק האלה. במקום ניתן להשכיר אופניים ולהנות ממסלולים והמלצות. לפרטים: 052-3866544.
 
המרכז לצילום ואומנות אקולוגית בשריגים יערוך מפגש נשי (אוכל וזכרונות ילדות) לרגל יום האישה הבינלאומי. האירועים יתקיימו ביום שבת (8 במרץ) וביום שישי (14 במרץ) בין השעות 11:00-15:00. הנשים יוזמנו להביא למפגש את המנה האהובה עליהן מבית אמא ולספר עליה ליד השולחן. הגברים מוזמנים להכין את מנת זיכרון הילדות האהובה שהכינה להם אימן. ההרשמה מראש ומספר המקומות מוגבל. לפרטים: 054-2511127.
 
בבית התה של מרחב נשימה במבוא ביתר ייערך מסע בין שלוש תחנות. בין חדר המלח לטיהור הנשימה בו תתקיים הופעת מוסיקה מרגיעה של ערן זמיר, דרך הסטודיו הגדול, חלל הגלריה ורחבת העץ. המשתתפים יטבלו עוגיות בריאות בתה טבעי בשלל טעמים. ההשתתפות מותנית בהזמנת מקומות מראש לימים ראשון עד שישי. לפרטים: 054-6828173, 02-5334544.
 
רשימת המשתתפים בפסטיבל: הבית של זוהרה (לוזית), יקב מסעדה לה טרה פרומסה (קיבוץ גת), הבית של אסנת (עג'ור), אורן שמואלי, משפחת אהרון, משפחת אהרון, מאכלי ננה, מבשלת שריגים, המרקייה של שפיצר וקסמי האומנות האקולוגית, נפלאות הגריל הארגנטינאי, העוגות של אבא (שריגים ליאון), הבית של אבי, קונדטוריית mimi’s, יקב קלע דוד (גבעת ישעיהו), אביר האלה, מעשה ידיים, חוות עדולם, גלריית קקאדו, שוקולדCAJA CHOCOLATERIE, הקדירה של סבתא (מושב צפרירים), צ'מנדי (אביעזר), עליה (גפן), לילי עזיז (זכריה), הבית של טובה (מושב מחסיה), מבשלת שמשון (קיבוץ צרעה), קפה על המים, יקב כץ (מסילת ציון), משק חביביאן (בכניסה לנחם), יקב נבות ומבשלת פפו (צלפון), יקב קדמא (כפר אוריה), מסעדת שביל עיזים, קייטרינג פאייה, מאפיית בית לחם, מעצבים ביקב (טל שחר), מלון יד השמונה, קפה בלמונט מלון צובה, גליתא חוות השוקולד (צובה), אפרת בייקרי (קרית ענבים), הבית של סלווה (עין נקובה), החיים בלבנט (עין ראפה), בחצר של עופר (מטע), בית התה מרחב נשימה (מבוא ביתר), ברבהר (נס הרים), הבית של רותי (בר גיורא), חוול'ה (צור הדסה).
 
במהלך הפסטיבל יהיו פתוחים לציבור יקבים נוספים ומבשלות בירה ברחבי מטה יהודה ויתקיימו אירועי אמנים בבתים. כל הפרטים באתר האינטרנט של הפסטיבל www.tour-yehuda.org.il/foodfestival ובעמוד הפייסבוק 'הלב הירוק תיירות מטה יהודה'.

\"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\" \"\"