חצילים..

אחד הירקות היותר מעניינים. במהלך העונה הקודמת של "מאסטר שף" כינה אייל שני את החציל בשם: "הבשר של הירקות". ולא סתם- החציל הוא ירק בשרני במיוחד, עם טעם וניחוח שמשתלבים נהדר עם בשר.

ואם כבר שבת- הפעם הבאנו לכם מתכון חצילים ובשר שמתאים במיוחד לסעודת שישי בערב, והולך טוב עם כל תוספת שתבחרו- אורז, תפוחי אדמה, פסטה ועוד.


ירק מעניין, מתאים גם כסלט וגם כמנה.

במתכון הייחודי מופיע גם התבלין "ראס אל חנות". לאלו בינינו שלא מכירים- מדובר בתערובת תבלינים שמקורה בארצות הצפון אפריקאיות, והיא בעלת גרסאות רבות, כשבכולן מופיעים התבלינים כמון, פלפל שחור, פלפל אדום, פלפל לבן, אגוז מוסקט, ציפורן, קינמון וקימל. התבלינים הנוספים משתנים מגרסה לגרסה. עוד על התבלין אפשר לקרוא באתר של חוות "דרך התבלינים": http://www.derech-hatavlinim.co.il/Product.asp?num=325


"ראס אל חנות". מומלץ בהרבה מתכוני בשר

מקווים שתיהנו מהמתכון... בישול נעים!


גלילות חצילים ממולאות בשר טחון

רכיבים

לחצילים ולמילוי

גלילות חצילים במילוי בשר

3 חצילים 

350 גרם בשר בקר טחון 

5 שיני שום כתושות שום 

1/2 כפית מלח או יותר (לפי הטעם)

1 כפית בהרט 

1/2 צרור כוסברה 

2 וחצי כפות שמן זית 

1 כפית "ראס אל חנות"

3 כפות פירורי לחם

לרוטב

4 עגבניות 

5 שיני שום קצוצות 

1/2 כפית מלח או יותר (לפי הטעם)

כף פפריקה

כפית כורכום 

פלפל צ'ומה 

שמן קנולה 

מים 

אופן ההכנה

1. מקלפים את החצילים וחותכים אותם לאורך בעובי של 1 ס"מ.

2. מניחים את פרוסות החצילים בתבנית אפייה עם נייר אפייה ולמרוח בשמן זית.

3. מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהחצילים משחימים.

4. בקערה- מערבבים בשר בקר טחון, שום כתוש, מלח, בהרט, כוסברה קצוצה, כפית ראס-אל-חנות ופירורי הלחם. מניחים בצד עד שהחצילים מוכנים.

5. מניחים חציל על משטח עבודה. לשים כף מהבשר בתחתית החציל ולגלגל לגלילה. להמשיך כך עם כל החצילים.

6. מניחים בסיר שטוח את גלילות החצילים.

7. חותכים את העגבניות החתוכות בסיר. בקערית מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים מעל גלילות החצילים.

8. מניחים על האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים כשעה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.

בתיאבון!