חזה עוף במרינד על אורז לבן

ארוחת צהריים זריזה, מזינה וטעימה

מצרכים

למרינד:

בערך 1 ק"ג חזה עוף פרוס

כוס (חד פעמית) של רוטב טריאקי  איכותי

מלח

מעט כורכום

מעט פפריקה

2 שיני שום כתושות

מעט ג'ינג'ר מגורר

כף סוכר חום

שמן זית

אופן ההכנה

להכין את המרינד ולהשרות את החזות..

להניח לצלייה על האש/ מחבת גריל ולצרוב.. אין צורך בשימון.

בתיאבון!

 

גלילות חזה עוף במילוי שקדים וחמוציות

מצרכים

10 חתיכות יפות של חזה עוף, פרוסות דק

300 גרם בשר טחון

1 בצל חתוך דק

חופן פטרוזיליה

1 ביצה

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שקדים פרוסים

לתיבול:

פלפל שחור

מלח

תערובת לקציצות

לרוטב:

1 בצל גדול פרוס דק

1-2 סלסלות פטריות

כורכום

מרק עוף

מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל תערובת הבשר מלבד השקדים והחמוציות.

2. לאחר שהתערובת אחידה להוסיף את השקדים והחמוציות ולערבב בעדינות.

3. לתבל לפי הטעם.

4. למלא את חזה העוף בתערובת הבשר ולגלגל את כל החזות.

5. לאחר מכן לעטוף כל חזה ממולא בנפרד בנייר כסף.

6. לשלוק במים רותחים 5-7 דקות להתייצבות.

7. בזמן שהחזות מתקררים נכין את הרוטב: לאדות בצל במעט שמן במחבת, להוסיף את הפטריות ולשים את רולדות העוף ללא נייר הכסף.

8. לשים תבלינים ומים עד 3/4 כיסוי.. להרתיח ולהנמיך את האש.

9. להמשיך לבשל כ-20 דקות.

 

מוגש באהבה! שיהיה בתיאבון....