שבלולי זעתר ושמן זית

אזהרה: מתחסל במהירות!

מצרכים

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס שמן

מים לפי ספיגה בערך 3-3.5 כוסות

חצי כוס סוכר

למריחה: זעתר ושמן זית

אופן ההכנה

  • מנפים את הקמח לתוך קערה
  • יוצרים גומה ושמים את המלח, מכסים.
  • מוסיפים את יתרת החומרים ולשים היטב מספר דקות. חשוב שהבצק יהיה רך מאוד אך לא דביק.
  • לחלק ל-6 עיגולים שווים ולתת להם לנוח כחצי שעה עד להכפלת הנפח
  • לרדד כל שישית בצק כמו בתמונה, למרוח שמן וזעתר
  • לגלגל את הבצק ל"רולדה" 
  • לפרוס לשבלולים ולאפות

 

להגיש באהבה...


דג בורי מטוגן

צ'יק צ'ק ויש לכם דג מעדן. כמה פשוט-ככה טעים!

מצרכים

4 דגי בורי

קורט מלח

כוסברה/פטרוזיליה

קמח

ביצה אחת

רבע כוס מים

אופן ההכנה

  • להשרות את הדגים לפני ההכנה כרבע שעה במים עם כמה רבע כוס מיץ לימון לניקוי הדג והעלמת הריח. לסנן ולשים בצד.
  • לערבב את חומרי הבלילה, כמובן לקצוץ את הירק.
  • לערבב ולטגן בשמן .