סוף רמת גן יש מקום מיוחד, 
שם אפשר לעמוד ולהריח שוקולד. 
יש שם בית גבוה גבוה, בלי חלונות, עם שלוש ארובות. 
ושלושים מכונות יום ולילה עובדות, 
ושבעים פועלים עם סינר וכפפות, 
מכינים שוקולד בכל הצורות".

                          (מתוך: "הכבש השישה עשר" / יהונתן גפן) 

 

קוביות קרח שוקולדיות

הקיץ הגיע ואיתו שלל אפשרויות צבעוניות וטעימות... זה הזמן להפשיל שרוולים ולשתף את הילדים!

מצרכים

200 מ"ל חלב

50 מ"ל מים

1 כף אבקת קקאו (לא ממותק)

1 כפית נס קפה – עדיפות למגורען

70 גרם שוקולד מריר (60% לפחות) - חתכו לקוביות

למשקה החלב

600 מ"ל חלב

4 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

אופן הכנה

בסיר שימו את כל הרכיבים חוץ מהשוקולד - הביאו לרתיחה על אש בינונית תוך כדי ערבוב

הסירו מהאש ושפכו על השוקולד

לאחר שהתקרר, שפכו למתקן קוביות קרח ולהשאיר במקפיא

כשזה קופא, המראה והטעם פשוט נפלאים!

הכנת משקה החלב

כשרוצים להכין את המשקה מרתיחים את מרכיבי משקה החלב

מקררים ומוסיפים  את הקוביות השוקולדיות

ניתן להוסיף קצפת ופינוקים נוספים...

 

עוגיות שוקולד צ'יפס

פריכות, טעימות ומיד נחטפות

מצרכים

250 גרם חמאה רכה להוציא כחצי שעה לפני אפיה

1 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

2.5 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

לקישוט ניתן סוכריות עדשים צבעוניות

אופן ההכנה

מעבדים עם וו גיטרה במיקסר חמאה, שני סוגי סוכר ותמצית וניל

לאחר מכן מוסיפים את הביצים עד שנבלעות בבצק

בסוף מוסיפים את הקמח, אבקת סודה לשתייה ושוקולד צ'יפס

(טיפ חשוב: לא לעבד יותר מידי את הבצק)

הבצק שמתקבל רך יחסית ודביק

לתת לילדים לגלגל את העוגיות (תשמנו להם קודם את הידיים)

לא לפחוס את העוגיות, ולשמור על מרווח בין עוגייה אחת לשנייה

נועצים את העדשים בעוגייה ולא לשכוח לתת טעימות...

אפייה ב- 180 מעלות למשך 10-12 דקות

מוציאים, מצננים, ובתאבון!