שעשועי פירות..

מה יותר מצנן מאבטיח קר בקיץ?

עם קוביות בולגרית או בלי, קוביות או משולשים, העיקר- אבטיח קר!! השבוע נקדיש את המדור שלנו לאבטיח ונלמד אתכם ליצור דברים מעניינים מאבטיח.

שיפודי אבטיח

אבטיח

ענבים

מלון

עלי נענע (לקישוט)

שיפודים

ואזה (כד) או קוביות קלקר עבה

אופן ההכנה

  • שטפו את הענבים והפרידו אותם מהגבעולים.
  • שטפו גם את הנענע.
  • בעזרת מבוגר פורסים את האבטיח לעיגולים דקים, אבל לא מדיי. תיכף תבינו למה. אין צורך לקלף את האבטיח תחילה.
  • מקלפים את המלון, פורסים גם בעובי 2-3 ס"מ.
  • בעזרת החותכנים שבחרתם תקרצו צורות מכל פרוסת אבטיח. תניחו בזהירות את הצורות שלכם בצד.
  • עשו את אותו הדבר גם מהמלון.
  • התחילו לשפד בזהירות את הפירות איך שבא לכם.
  • הניחו את השיפודים בוואזה או תקעו אותי בקוביות קלקר.
  • להגיש קר עם חיוך 
  • את השאריות שנשארות לא לזרוק...תיכף נכין מרק אבטיח מצנן וקריר!!

 

מרק אבטיח

שאריות האבטיח

נענע

המון קוביות קרח

בלנדר מוט / מג'מיקס

פרוסות לימון

אופן ההכנה

  • טוחנים את האבטיח
  • מוסיפים את יתרת החומרים
  • מוזגים את המרק לכוסות קטנות ומגישים או מגישים בתוך קערה מרשימה עם מצקת קטנה.
  • טיפים עגולים: ישנה כף שנקראת 'כף פריזיאן' ניתן לרכוש אותה בכל מקום היום כמעט. היא עולה גרושים אבל מחוללת פלאים- ניתן ליצור בעזרתה עיגולים קטנים. בעזרת כף גלידה ניתן ליצור עיגולים גדולים.