גוואקמולי

את הממרח/מטבל הזה פגשתי לראשונה בלימודי הבישול..  השף הראשי דיבר עליו כל כך הרבה ופיאר את תכונותיו של המטבל המקסיקני המופלא הזה, ואני לא הבנתי על מה המהומה, סך הכל אבוקדו.. למזלי התבדיתי׃ התוספות שמגיעות איתו מקרבות אותו עוד ועוד לטעם גן עדן.  והיום אני מודה שהוא שווה כל טירחה.


הגוואקמולי. הולך טוב עם נאצ’וס

ה”גוואקמולי” הוא מטבל מקסיקני שלרוב מוגש כחלק ממספר מטבלים שמוגשים עם הר נאצ'וס שמהווה מנת פתיחה ונשנוש. יש אינסוף וריאציות לגוואקמולי. המתכון שהבאתי לפניכם הוא מתכון קלאסי שהשמטתי ממנו את הבצלים, פלפל החלפינו החריף ושידרגתי עם עגבניה.

קצת על האבוקדו

גובהו של עץ אבוקדו בר יכול להגיע ל-15 מטר.  האבוקדו הפתוח אינו נשמר, גם במקרר, ומקבל צבע שחור. בסופרים נמכרים ממרחי אבוקדו עם חומר משמר, טעמם נפלא אבל אין כמו ממרח טרי שהוכן הרגע. מכיוון שהאבוקדו הרך מתרכך דיי מהר  וצורתו מתקלקלת, , לרוב מוכרים את הפרי כשהוא קשה, והוא מתרכך תוך ימים אחדים בבתי הלקוחות.

גוואקמולי – המתכון

מצרכים׃

2 אבוקדו רכים

1 עגבניה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

חופן פטרוזליה קצוץ דק דק

2 שיני שום קצוצות

קורט מלח

מיץ מלימון אחד

זיתים ירוקים קצוצים

חצי פלפל חריף קצוף דק (אפשר שלם אם אתם בקטע..)

אופן ההכנה׃

  1. במעבד מזון מערבבים את האבוקדו למחית חלקה (אפשר למעוך גם בעזרת מזלג)
  2. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים
  3. מתבלים. משפרים טעם ואוכלים מייד.
  4. ממליצות להגיש עם נאצ'וס או טורטיות.

ויניגרט אבוקדו

מצרכים׃

2 אבוקדו גדול ובשל, אך לא בשל מדי

3 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים

מיץ מ-1 לימון גדול

 2 כפות חומץ בן יין אדום

6 כפות שמן קנולה,או שמן זית

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

כף משחת קארי ירוקה

אופן ההכנה:

שמים את כל חומרי הויניגרט בבלנדר וטוחנים למחית חלקה, אם יוצא מעט סמיך מדי ניתן לדלל במים  או בשמן זית.

מומלץ לסלט ירוק ופינוקי קרוטונים.

"מהמטבח של המתגלגלות באהבה..."