בס"ד
קרנבל  במטבח - כן משחקים באוכל! 

שלום גולשים יקרים,

ברוכים הבאים לעולם שלי! אפייה זה משחק ילדים!  כולם מכירים לחמניות, אבל לחמניות בצורות בעלי חיים?
כל כך הרבה סגולות יש לאפייה עם ילדים ולאפיית לחם בפרט : הילדים נחשפים למרקמים שונים: יבש, רטוב דביק וכו'... הם לשים, מרדדים, מגלגלים ובקלות יוצרים דברים משגעים.

השבוע הבאתי לכם מתכון בסיסי של בצק לחם טוב. זה בצק קלאסי שמימנו אני מכינה פיצות, פוקאצ'ות, לחמים, פריקסה וכו'...
אפשרו לילדים להיות חלק מכל תהליך העשייה,הסבירו להם על פעילות השמרים (הידעתם ששמרים הם חיידקים 'טובים?' שמתעוררים עם נוזל פושר?) הסבירו להם על תהליך יצור  הקמח,על מצוות הפרשה חלה... 

ולגבי הלכלוך- מנקים ביחד! אפשר למנות את אחד מהילדים להיות 'אחראי מטבח' ושיחלק תפקידים הוגנים לשאר המשתתפים – כל כך הרבה ערך מוסף לחיים וכך הם יבינו שהניקיון הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח.. שימו שירים ברקע ותהנו.
 
לחמניות בצורות בעלי חיים
1 ק"ג קמח מנופה
1 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
כף מלח
3-3.5 כוסות מים פושרים (לפי ספיגה)
1 שקית שמרית או כף וחצי כפות שמרים יבשים.

אופן ההכנה:
1.     מנפים את הקמח לתוך קערה, יוצרים גומה, מוסיפים את המלח בגומה ומכסים.
2.     מוסיפים את יתרת החומרים ולשים לבצק רך ולא דביק.
3.     מניחים לבצק לתפוח פעם אחת. לשים מעט.
4.     מתחיל הכייף! : לחמניית צב:  יוצרים לחמניה עגולה שעליה חורטים בעזרת סכין ריבועים בצורת שתי וערב לשיריון של הצב. יוצרים עוד 4 נקניקים קצרים :           שישימשו אותנו לידיים ורגליים. ועיגול אחד שיהיה לראש. מחברים את האיברים בעזרת מעט מים.
5.     לשבלול: מכינים נקניק מעט ארוך ומגלגלים לשבלול. מוסיפים מפיסות קטנות עיניים פה וכו'
6.     כך ממשיכים ליצור לפני הדמיון.
7.     ניתן ליצור עיניים בעזרת צימוקים, פה מאגוזים וכו'
8.     בסיום העשייה להבריש בביצה.
9.     לאפות ב-180 מעלות עד שיזהיבו. בתאבון
 
 


 
אושרת כהן – חוויות מתוקות
*חוגי בישול ואפיה *הפקות ימי הולדת