פשטידות אישיות

מאטריות ביצים

המרכיבים:

אטריות ביצים דקות-מבושלות לפי הוראות יצרן מתובלות באבקת מרק פרווה או אבקת מרק פטריות.

קוטג'

גבינה צהובה

פטריות

זיתים

רוטב פיצה-לא חובה

אופן ההכנה:

1. את האטריות המבושלות למלא חצי גובה בתבניות שקעים, ליצור מעין צורה של קן

2. לשים קוטג', זיתים קצוצים ופטריות קצוצות.

3. לפזר מעל גבינה צהובה ולאפות רבע שעה.

בתיאבון!

 

ועכשיו למתכון הבא..

כל מי שמכיר אותי יודע, שאני מכורה לאטריות הדקות דקות האלה. אני מכינה מהם הכל: מנות ראשונות, עיקריות והמון קינוחים. אז ברוכים הבאים לעולם הקסום של שערות הקדאייף!

טעים להכיר- אטריות קדאיף (kadaif) הן אטריות דקיקות העשויות מבלילת קמח ומים אשר נמזגת דרך מסננת על גבי מגש מתכת לוהט בבישול קצר מאוד ומשמשות כבסיס להכנת קינוחים, מקור האטרייה הוא טורקי והוא היה נפוץ בגבולות  בשמו הטורקי "קדאיף". נוכח טעמן הנייטרלי של האטריות הן משמשות להכנת מאכלים מתוקים או מלוחים.

עוגות אישיות-קדאיף ושמנת גבינה

מאטריות קדאיף. למעשה ההבדל היחידי ביניהם לאטריות ביצים- הוא הביצים והתבלינים.

מתכון ל- 8-10 קינוחים אישיים

המרכיבים:

1 שמנת מתוקה

500 גרם גבינה לבנה 9% לפחות!

1/4 כוס סוכר

לשערות הקדאיף:

300 גרם שערות קדאייף

50 גרם חמאה

1/2 כוס אבקת סוכר.

רינגים(טבעות אפיה כמו בתמונה)

אם אין לכם, אתם יכולים לאפות בתבניות נירוסטה אישיות של מאפינס.

לקרם:

מקציפים את השמנת, מוסיפים את הסוכר.

מקפלים את הגבינה לתוך הקצפת. מניחים במקרר.

אופן ההכנה:

1. פותחים את האטריות בעזרת הידיים לתוך קערה.

2. ממיסים את החמאה ושופכים מעל האטריות, מפזרים אבקת סוכר ומערבבים.

3. מוודאים שכל האטריות לחות ועטופות היטב בחמאה המומסת. מניחים שכבה דקה של אטריות בתוך רינגים אישיים ומהדקים היטב לבסיס בעזרת תחתית של כוס.

4. מעבירים לתנור ואופים כרבע שעה. מכינים כמות כפולה של בסיסי קדאיף שישמשו גם כתחתית וגם כחלק עליון.

5. לאחר שהאטריות אפויות, יוצקים בעזרת כף על התחתית האפויה מהקרם גבינה, מניחים את החלק העליון. ומאחסנים במקרר.

זהירות! נחטף..

 

חג שבועות שמח!