בפינת מתכונט שלנו השבוע החלטנו לעוף איתכם רחוק: נטעם את הטאבולה הערבי, נאכל פסטה טרייה ונקנח בעוגיה ארגנטינאית שכולה עונג צרוף של מתיקות וטעם.

 

נשמח לדעת אילו מאכלים מעניינים איתכם? הודיים? איטלקיים? מרוקאיים? וכו'...

אנחנו פה לרשותכם,

מאירה ואושרת.

 

בא לכם להיות איטלקים ליום אחד? מצויין!

ניפלאות הפסטה הטריה!  אתם לא תבינו עד שתנסו ותיווכחו בעצמכם כמה ההבדל הוא עצום... מה גם שעם אותו בצק אפשר ליצור המון דברים נוספים:

כיסונים ממולאים, עלי לזניה, פסטה בגדלים וצבעים וטעמים שונים....

פסטה איכותית עושים בדרך כלל מחיטת דורום. אבל גם מקמח לבן רגיל אפשר להגיע לתוצאות טובות.

בצק פסטה מתכון בסיסי
חומרים :

2\1 ק"ג קמח
6 ביצים
2\1 כף מלח
4\1 כוס שמן זית

אופן הכנה

מעבירים את הקמח הביצים והמלח לקערה ולשים כ-20 דקות לקבלת מרקם רך חלק וגמיש (אלסטי מעט)
יוצרים כדור מהבצק מורחים בשמן זית עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מכונת פסטה לפי הדרגות מהעבה אל הדק ( ניתן לרדד גם עם מערוך ) .
יש לעבוד עם הבצק בזריזות כדי למנוע התייבשות ואפילו לחלק אותו ולעבוד בשלבים .
לאחר הרידוד יוצרים את סוג הפסטה הרצויה רביולי,ספגטי,פטוצ'יני וכ'ו .


 

מה הוא בדיוק קמח דורום ?
חיטת הדורום (Triticum durum) הינו אחד מקבוצות זני החיטה הקשים שממנה מפיקים בהליך הטחינה שני מוצרים : סמולינה וקמח דורום. המוצר המבוקש הינו הסמולינה המשמשת למוצרי פסטה ומוצר הלואי הינו קמח הדורום. יש המשתמשים ליצור פסטה בקמח לבן העשוי מסוגי חיטה שונים. סוג הקמח יקבע את תכונות הפסטה שתיוצר. בשטיבל מייצרים למכירה בשקיות של 1 ק"ג קמח פסטה (שטיבל 9) המבוסס על סמולינה של חיטה קשה וזה כדי להשיג פסטה איכותית ביצור ביתי.

 

. אלפחורס - (עוגיות ארגנטינאיות)

 

40 עוגיות

קורצן בקוטר 4 ס"מ

 

המרכיבים

200 גרם חמאה רכה

3/4  כוס סוכר

3 חלמונים

2כפות ברנדי

כפית תמצית וניל (להשקיע במשובחת!)

גרד מלימון קטן

2 כוסות קורנפלור

1 ושליש כוסות קמח

1אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

3 כפות מים

 

לציפוי: קוקוס וריבת חלב

 

 

אופן ההכנה:

-מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה  את החמאה והסוכר ומערבלים במהירות בינונית עד שנוצר קרם.

-מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבלים עד איחודם בקרם.

-יוצקים את הברנדי והווניל ומערבבים.

-מנפים את החומרים היבשים ,מורידים את מהירות העירבול ומוסיפים אותם בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים את המים לאט.

-מאבקים בקמח את השיש ומניחים את הבצק , יוצרים צורה עגולה ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לערך.

-מוציאים את הבצק המצונן , ומרדדים עלה בעובי 1/2 ס"מ,מומלץ לרדד בין שני דפי אפייה .

-קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במירווחים. אופים במשך 10 דקות ומוציאים לרשת צינון.

-

-בונים את העוגיה: לוקחים 2 עוגיות מורחים על תחתית עוגייה אחת שכבת ריבת חלב, סוגרים ומורחים מעט גם בשוליים ומגלגלים בקוקוס.

 

*טיפ חשוב: אחרי שקורצים את העיגולים נשארות שאריות. חשוב לא לכדרר את השאריות ישר לכדור אלא לנער או להבריש את שאריות הקמח ואז לאחד את השאריות.

 

המטבח הערבי הוא מטבח עשיר, מגוון, טעים מאוד ומלא

 בטעמים וניחוחות. לדוגמה תכירו את ה: כנאפה, סינאיה, מקלובה, מרק מלוחייה ועוד ועוד...

 

סלט טאבולה

סלט טאבולה הוא סלט ערבי מסורתי. הוא מתפאר בהמון עלים ירוקים, שמן זית איכותי, בורגול, לימון טרי וגרגרי רימון..

 

מה צריך?

כוסברה, פטרוזיליה נענע

בורגול בינוני

תבלינים: מלח, לימון, שמן זית

תוספות: בצל ירוק/גרגרי רימון/חמוציות וכו'

 

אופן ההכנה:

מניחים 2 כוסות בורגול בקערה, שופכים מעל 3 כוסות מים רותחים. מכסים בצד לרבע שעה.

קוצצים את הירקות קטן קטן.

לאחר שהבורגול מתקרר מוסיפים את הירק הקצוץ

מתבלים, מוסיפים תוספות ומגישים.