פינת ההורים:
הלחם הזה הוא זיכרון ילדות מתוק...
הסבתות שלנו נהגו להכין אותו עבורנו פעם בשנה , הוא לחם מתקתק, רך, מעוטר בביצים קשות מוחזקות ברצועות בצק, הביצים נועדו לסמל את עינו הרעה של המן ואכלו אותן כדי לפגוע בה ושקדים.  אני זוכרת את ההתרגשות שלנו הילדים סביב הלחם הזה כשהוא היה מגיע.

מרכיבים:
ל-6 מנות)
1 ק"ג קמח לבן
שקית או קובית שמרית
כוס סוכר
כף שומשום
כף גרגרי אניס
כוס שקדים או אגוזי מלך קצוצים
100 גר’ צימוקים או תמרים קצוצים
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1 חלמון
כ 1/4 1 כוסות מים
6 ביצים קשות עם הקליפה

ביצה למריחה
מעט חומץ (לא חובה)


 

אופן ההכנה

מכניסים לתוך קערת מערבל את כל המרכיבים (פרט למים). לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
דוחסים באגרוף את הבצק התפוח, מחלקים ל-6 חלקים שווים (משאירים מעט בצק לרצועות) ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים בעזרת כף היד כל כדור לעלה עבה ובעזרת מספריים גוזרים בשוליים (עומק 1.5 ס"מ) כל 2 ס"מ כך שמתקבל מעין פרח עם עלי כותרת.
כל עלה כותרת גוזרים שנית במאוזן כך שמתקבל עלה עליון ותחתון. מניחים במרכז כל פרח ביצה קשה בקליפתה ו"כולאים" אותה בעזרת רצועות הבצק. 2 רצועות דקות כ X מעל הביצה.
משהים בתבנית מכוסה במגבת במקום חמים לתפיחה, מורחים בביצה טרופה עם כפית חומץ ואופים כ-35 דקות ב-175 מעלות צלזיוס.
פינת הילדים:
עוגיות מזל:

ילדים יקרים,
שם החג 'פורים' הגיע מהנגזרת של המילה 'פור' מה שאומר מזל.
מה שמביא אותי לחשוב שהשנה אכניס למשלוח המנות את העוגיות המדליקות האלו, שבתוכן אטמיע מסרים מדליקים, או אולי משימות או בקשות מצחיקות..
תרשמו פתק קטן לכל עוגייה, ועוגייה לכל  מי שהוא בר מזל. חג שמח.

המתכון שהבאתי לכם הוא עבור 24 עוגיות, אם אתם צריכים יותר כמובן תכפילו.. תיהנו.

עוגיות מזל-המתכון:
מרכיבים (24 מנות):
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 חלבונים

 

אופן ההכנה:


שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומערבבים עד ליצירת עיסה אחידה, ללא גושים.
מכניסים את התערובת למקרר לשעה.
בינתיים מכינים את הפתקים המאורכים (אפשר על נייר אפייה, ובבקשה - בעט לא רעיל, או בטושים של ילדים).
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה, ומציירים על הנייר עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ.
הופכים את נייר האפייה, ומרססים בשכבה דקה של שמן (בעיסה אין שומן, והיא דביקה מאוד מאוד). אם יש לכם משטח סיליקון, זה הזמן להשתמש בו.
בעזרת כפית לוקחים כמות מדודה מהבצק הקר, מניחים במרכזו של כל עיגול, ומרדדים באופן שווה על מנת למלא את העיגול (אפשר עם כף). העוגייה חייבת להיות דקה, אחרת היא תהיה צמיגית.
אופים במשך 5-6 דקות, רק עד שהבצק משחים בקצוות וטיפ טיפה לכיוון המרכז.
מוציאים את העוגיות מהתנור, ממתינים 15-30 שניות (לא יותר!) ומפרידים בעדינות מנייר האפייה. שימו לב - אם תעשו את זה מוקדם מדי הבצק יתכווצ'ץ', ואם מאוחר מדי - הוא יתקשה ולא תוכלו לעצב אותו. משחררים בעדינות את השוליים בעזרת מרית, והופכים.
בזריזות: מניחים את הפתק במרכז העוגייה ומקפלים אותה כך שהשוליים ייפגשו. מהדקים אותם מעט.
מניחים את העוגייה המקופלת על שפה של כוס או קערה ומחזיקים לכמה שניות עד שהצורה מתקבעת.

הנקניקייה שהתחפשה 
*רעיונות מהמדיה והרשת
*בעזרת מבוגר.

 

 

מעשה בנקניקיה...
בעבר נקניקיות היו נחשבות לאוכל נחות מאוד, זול, לא בריא ולא כדאי. משום שהקצב היה אוסף את כל השאריות של הבשר והשומן, טוחן, מתבל ומכין מכל הסיפור הזה נקניקיות.
אבל תנו לנו  להרגיע אתכם, הנקניקיות שמיוצרות בימינו הם איכותיות מאוד, מחומרי גלם טובים, נקיות וטעימות להפליא.

לרוב נקניקיה מוגשת בלחמנייה עם חרדל/קטשופ וכרוב כבוש.
אני אלמד אתכם שאפשר גם אחרת! תיהנו.

הנקניקייה ששברה שיא גינס!!
נקניק ארוך: הנקניקייה הארוכה ביותר בעולם נבנתה בטוקיו, יפן, באוגוסט 2006 כחלק מאירוע פרסומי. היא הייתה באורך 60 מטר ונחה בתוך לחמנייה באורך 60.3 מטר.


נקניקיה פרחונית:
ביצה
נקניקיה
לקישוט: עלי עירית, מלפפון וכו'

אופן ההכנה:
חוצים את הנקניקייה לאורכה.
בצד החיצונים שלה יוצרים חתכים בדיוק כמו בתמונה
מסובבים, כך שהחתכים יהיו מופנים כלפי חוץ.
מניחים על מחבת, שוברים ביצה ומבשלים.
מגישים עם חיוך.

 


נקניקיה מאוהבת
נקניקיה
ביצה
מחבת
מלח פלפל

אופן ההכנה:
חוצים את הנקניקייה לאורך אבל לא עד הסוף, משאירים את הקצה מחובר.
מסובבים את הנקניקייה לצד הנגדי. כמו בתמונה.
מניחים במחבת, מחממים, שוברים ביצה ומגישים.

נקניקיה לבבית:
נקניקיה מוכנה מראש
קיסם
דגל של לב וסוף החץ/ניתן להכין מגמבה או כל ירק אחר.
אופן ההכנה:
חוצים את הנקניקיה לשניים בצורה אלכסונית.
אין צורך בכל האורך לכן נקצר מהצד שבו חצינו, החלק ולא מסוף הנקניקיה.
נועצים את הקיסים במרכז הלב כדי לחבר בין שני החלקים.

 

הנקניקיה שהתחפשה

בצק עלים
ביצה למריחה
נקניקיות

אופן ההכנה:
חותכים את הבצק עלים למלבנים שגודלם מעט יותר גדול מאורך הנקניקיה.
מניחים את הנקניקייה באמצע
בעזרת סכין ובזהירות יוצרים חריצים באלכסון, כמעט עד הנקנקיה.
ואז 'קולעים' מעין צמה: מרימים את הרצועה הימנית ומיניחים, ואז את השמאלית, ושוב את הימנית וחוזרת חלילה.
מורחים ביצה, מפזרים שומשום/קצח ואופים