נשיקות מרנג מתוקות וקינוח מרשים וחגיגי!

זה הזמן להפתיע את כולם ולשדרג כל קינוח עם נשיקות מרנג מרשימות וטעימות.

 

 

קצת על מרנג:

נשיקות מרנג הן העוגיות המתוקות ביותר שאני מכירה משום שבבסיסן הן עשויות רק מסוכר וחלבון. לרוב ביחס של 2:1 לטובת הסוכר כמובן.

המון אנשים נרתעים מהכנת מרנג, אם תקפידו על הכללים מבטיחה לכם מרנגים מוצלחים וכמובן המון מחמאות! אז קדימה לעבודה... אל תשכחו שאנחנו עונות על כל שאלה בפורום האוכל שלנו.

 

 

כללי ברזל למרנג מוצלח:

  • אסור שטיפת חלמון תישאר בקערת החלבון
  • חשוב שקערת המערבל תהיה יבשה לחלוטין
  • טמפ' החלבון תהיה תמיד בטמפ' חדר
  • לא לחסוך באפייה! גם אם נראה שאחרי שעה וחצי העוגיות יבשות, אז הן לא. מבפנים הם עדיין צמיגיות ורכות. אם תוציאו אותם בשלב הזה, סיכוי גדול שהם יצנחו.

 

המתכון שהבאנו לכם הוא מתכון בסיסי, ישנם כמה דרכים להכין מרנג (שוויצרי למשל... בטכניקת החימום)  במתכון הזה הסוכר הוא רגיל, אל דאגה, הוא ימס בתהליך ההקצפה.

את נשיקות המרנג אפשר לשדרג בכל מיני דרכים, אבל זה הכי לא מומלץ למתחילים. לכן תצמדו למתכון הבסיסי ורק אחרי שתהיו  מיומנים תתחילו במשחק השידרוגים.

 

 

מצרכים: (לבערך 12 מנות אישיות)

ארבעה חלבונים (בערך מאה וחמישים גרם)

כמות כפולה של סוכר. (2.5 כוסות)

שתי כפות קורנפלור

כפית חומץ

 

להגשה:

250 CC  שמנת מתוקה

ארבע כפות סוכר

כפית תמצית וניל

תותים להגשה

אופן ההכנה:

  1. לסמן עיגולים על נייר אפיה ולהניח על תבנית כאשר העיפרון כלפי מטה.
  2. לחמם תנור למאה מעלות.
  3. לערבב את החלבונים והסוכר בתוך קערת המיקסר..
  4. להקציף את החלבונים והסוכר כעשר דקות וכאשר מתחיל להווצר קצף, להוסיף את הקורנפלור והחומץ.
  5. להעביר לשקית זילוף עם פיה חלקה ולזלף ממרכז העיגול כלפי חוץ. לזלף שוליים גבוהים.
  6. לאפות בין שעה וחצי לשעתיים וחצי בהתאם למידת הפריכות שרוצים. (הטעם האישי שלי הוא לא לייבש עד הסוף) לצנן היטב ולשמור בכלי אטום.
  7. להקציף את השמנת עם ארבע כפות סוכר וחצי כפית תמצית  וניל עד לקבלת קצפת (לא קשה מדי).
  8. אתם לא חייבים להוסיף מעל את הפירות כמוני אתם יכולים להמיר בתותים, בקצפת, בקציפות של תותים, פסיפלורות ועולם שלם...