הידעתם שמול סרטים עצובים אנחנו אוכלים יותר?

ולא סתם..

המון פעמים אנחנו אוכלים ולא בגלל שאנחנו רעבים, אבל מה אכפת לנו עכשיו אכילה רגשית? טעים לנו וזה עושה לנו טוב? קוראים לזה אוכל מנחם

סוף שבוע חורפי לפנינו, מה שאומר שהמון שעות נישאר בבית...

זה הזמן להיכנס למטבח, להפשיל שרוולים ולהכין אוכל מנחם...

 

מרק בצל (חלבי)

מרק צרפתי במקור, המוגש בתוך או לצד לחם קריספי וטעים, מוקרם בגבינה קשה כלשהי.

הידעתם? : הסיבה שבגללה אנו דומעים בזמן  חיתוך הבצל נעוצה בגז  הנוצר כתוצאה מחיתוך תאי הבצל. סוגים שונים של בצל יוצרים כמויות שונות של גז זה בעת החיתוך, ולכן גורמים לדמיעה במידה שונה.

לחומרים:

חצי ק"ג בצל סגולים/לבנים-חתוכים חצי ירח דק

2 כפות קצח

50 גרם חמאה

חצי כוס יין לבן

ליטר וחצי של ציר ירקות (ניתן להמיר בליטר מים+חצי ליטר חלב ומרק עוף)

ענף טימין

מלח, מרק עוף, אגוז מוסקט.

 

אופן ההכנה:

ממיסים חמאה ומאדים בתוכה את הבצל עד שהבצל מפריש את הסוכרים שלו ומשחים.

כך גם נאבד את החריפות וגם נדאג לצבע שזוף ויפה.

לאחר מכן נוסיף את 2 כפות הקמח.

לאחר שהקמח נבלע ניתן להוסיף את היין והנוזל, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל,

לתבל ולשפר טעם.

 

 

אופן ההגשה: אני ממליצה להגיש בתוך לחם קריספי

אם אין-ממליצה לקלות בגטים עם מעט שום ושמן זית ולהגיש בתוך המרק.

הגבינות המומלצות למרק הן גבינות עם 'גוף' (אמנטל, גרוייר או פרמז'ן למשל)

 

לקינוח

סחלב חם ופונדנט שוקולד

·         250 מ"ל חלב קר

·         2 כפות סוכר

·         כף קורנפלור מהולה ברבע כוס חלב קר

·         כפית תמצית מי ורדים

 

כף גדושה קוקוס קלוי1

·         כף אגוזים קצוצים דק

·         מעט קינמון

 

·         1. מרתיחים את החלב והסוכר. כאשר מגיע לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המומס בחלב ומערבבים היטב.

·         2. מנמיכים את האש ולקראת הרתיחה הנוספת, מוסיפים את מי הורדים ומבשלים עד לסמיכות רצויה.

·         3. מעבירים לכוס. מוסיפים את הקוקוס, האגוזים ומעט קינמון-

 

 

 

אזהרה!

סופלה שוקולד מהיר וממכר!

 

השוקולד החם והנוזלי משתוקק לצאת החוצה במגע כדי לפגוש את הכפית ושם, תזכו לפגוש את קוביית השוקולד הלבן שהיא ספק נוזלית ספק קשה.. את סופלה השוקולד מומלץ להגיש חם. לכן עדיף להכין סמוך לכניסת שבת ולחם מעט על הפלטה.

 

מצרכים:

150 גרם שוקולד מריר איכותי

150 גרם חמאה

2 ביצים

2 חלמונים

חצי כוס סוכר

רבע כוס קמח

 

להפתעה שבפנים: חבילת שוקולד לבן-שבור לקוביות.

הצעת הגשה: קצפת, תותים, אבקת סוכר.

 

אופן ההכנה:

1.  מחממים תנור ל180 מעלות
2   ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה.
3. מוסיפים את הביצים, החלמונים והסוכר לתערובת השוקולד והחמאה ובוחשים היטב.
4. מוסיפים את הקמח לתערובת ובוחשים עד שלא רואים את הקמח. כמה שמערבבים פחות כך הסופלה יוצא יותר טעים!
5. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות (עדיף תבניות אישיות מסיליקון) ומכניסים לתנור 
ל-9 דקות בלבד! (שלב זה קריטי מאוד דקה יותר מידי וזה סתם יהיה עוגה רגילה)
6. מוציאים את הסופלות ומוציאים אותם בזהירות מהתבניות ומפזרים מעט אבקת סוכר

 

 

ועכשיו ברצינות:

  1. הימנעו מקפה שתיית קפה שוחקת את מערכת העצבים ומעייפת אותה. הקפאין גורם לשחרור של הורמוני לחץ, כמו אדרנלין ונוראדרנלין, וכתוצאה מכך קצב הלב עולה

2. שומן הטראנס אוכל תעשייתי ושמן מצוי בבורקסים ובמאפים שונים, מכביד על מערכות הגוף, ויוצר עומס שפוגם בתפקוד מערכת העצבים.

3. פחמימות ריקות כמו לחם לבן וסוכר לבן, גורמות לחוסר איזון במשקל הסוכר בגוף, וכתוצאה מכך מחלישות את מערכת העצבים

4. גם שתייה ממותקת לא מומלצת. כמו בפחמימות הריקות, גם הסוכר שבשתייה עלול לגרום לחוסר איזון במשקל הסוכר בגוף.

5.אלכוהול: למרות שהרבה אנשים נעזרים בכוס יין כדי להירגע – זה לא באמת רעיון טוב. שתיית אלכוהול גורמת להרס של תאי המוח, והתמכרות אליו גורמת לבעיות קוגניטיביות ולדיכאון. בטווח הקצר, אלכוהול מעלה את רמת הסוכר בדם וכתוצאה מכך מתחילה בגופנו רכבת הרים של עליית סוכר מהירה ונפילת סוכר אחריה, וכתוצאה הגוף שלנו יוצא מאיזון. ובתקופה שבה אנחנו חוששים ומבולבלים - אנחנו צריכים את האיזון הזה במיוחד.

 

 

אז מה לאכול כדי להירגע?

1. קטניות - כמו חומוס, פולי סויה ועדשים - עשירות בסיבים תזונתיים שמאזנים את רמות הסוכר בגוף, ולכן תורמים לאיזון מערכת העצבים.

2. דגנים מלאים עשירים בסרטונין - מוליך עצבי שאחראי על העברת מסרים מאזור אחד של המוח למשנהו, ובעל השפעה על מצב הרוח, תחושת האושר, השינה והחשק המיני. חוסר בסרטונין עלול לגרום להרגשה של חרדה, דיכאון והתקפי זעם. לכן, בתקופות מתוחות כדאי מאוד לאכול כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט, גריסי פנינה ואורז מלא.

3. ירקות, הרבה ומכל הצבעים, ובעיקר הרבה ירוקים, על מנת למנוע חוסרים של ויטמינים ומינרלים ולחזק את כלל מערכות הגוף.

4. פירות: לאכול עם הקליפה ושלמים (לא אבטיח, מלון וענבים). כשאוכלים את הפרי עם הקליפה, זוכים בהשפעה של הסיבים התזונתיים, שמאזנים את רמות הסוכר בגוף .