מתחשק לכם להרשים את האורחים שלכם? תקשיבו לזה!

זה נקרא טפאסים או fingerfood   - אוכל קטן... טעים ומרשים ומאפשר לטעום ממגוון רחב שבמבחר.

 

מה ההבדל בין קיש לפשטידה?

זה נראה אותו דבר כמעט, זה נטעם אותו דבר  כמעט.

וזה עושה את הרושם אותו דבר....כמעט.

ההבדל הוא בשכבת הבצק הפריכה שעוטפת את כל הפינוקים שבפנים.

אז הנה, עכשיו גם אתם יודעים, כל מה שנשאר זה להפשיל שרוולים.

תבחרו לכם את המילוי שאתם אוהבים, הבאתי לכם כמה אפשרויות.

 

המדור שלי מלווה אתכם צעד אחר צעד, צאו לדרך. בהצלחה!

 

מיני קישים

תבנית טארט 24 או: 14 תבניות בקוטר 10 ס"מ

המרכיבים לבצק פריך:

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כף חומץ

125 גר' שמנת מתוקה

1/2 2 כוסות קמח

10 גר' מלח

הכנת הבצק:

*שמים במיקסר עם וו גיטרה חוץ מהשמנת המתוקה ומערבלים עם וו גיטרה עד ליצירת פירורים.

*מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבלים מעט עד להיווצרות בצק אחיד.

*עוטפים בניילון נצמד ולמקרר.

החומרים למילוי כרשה:

3 כרשות חתוכות לפרוסות דקות ומטוגנות עם בצל קצוץ ו-2 שיני שום

2 ביצים

125 גר' שמנת מתוקה

גבינות שונות מפוררות כ: פטה, תום, בולגרית, פרומעז

החומרים למילוי פטריות:

פטריות פרוסות כ-10 ומטוגנות עם בצל קצוץ ו-2 שיני שום

2 ביצים

125 גר' שמנת מתוקה

גבינות שונות מפוררות

המרכיבים למילוי קישואים:

3 קישואים פרוסים ומטוגנים במעט חמאה

ויתר המרכיבים כנ"ל

המשך ההכנה:

-מערבבים כל מילוי בנפרד בקערה ומניחים בצד.

-מוציאים את הבצק מהמקרר , פורסים ממנו 14 פרוסות.

-כל פרוסה מרדדים לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית ומהדקים את הבצק לתבנית.

-דוקרים עם מזלג ומעבירים למקרר לחצי שעה.

-מוציאים את התבניות מהמקרר , מניחים נייר אפייה או ניילון ועליו מפזרים קטניות בגובה התבנית.

-אופים בחום של 180 מעלות במשך 12 ד'.

-מוציאים מהתנור , מסירים את הקטניות והניילון וממלאים כל תבנית במילוי, מקשטים בעגבניות שרי חתוכות לחצי,בפלפל קלוי ועוד.

-מחזירים לאפייה נוספת של 20 ד'.

-מחלצים מהתבניות ומגישים.

 

 

מיני המבורגר

כעיקרון, המבורגר איכותי מכינים בדרך כלל מ(30% שפונדרה עם 70% שייטל או רק אנטריקוט

אנחנו לא רוצות להקשות עליכם, אתם יכולים להכין קציצות כמו שאתם רגילים...

מתכון ל-20 מיני המבורגר.

המרכיבים:

500 גרם בשר בקר טחון

בצל סגול גדול

כמון מלח פלפל ופפריקה ( אפשר מעושנת)

כף שמן

 

אופן ההכנה:

  1. את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר. מניחים על מסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף.
  2. מוסיפים את הבשר והתבלינים ולשים מעט
  3. יוצרים קציצות קטנות אבל לא דקות מדיי ומניחים על מגש
  4. מטגנים.

 

 

תוספות:

חסה שטופה

עגבניות

רטבים

בצל מטוגן וכל מה שעולה על רוחכם

לחמניות המבורגר ביתיות

 

אם אתם רוצים שיצאו לכם לחמניות רכות ואווריריות, חשוב לא לדלג על שלושת ההתפחות. אם אתם ממש רעבים, אז תתפיחו פעמיים.

 

מרכיבים לכ-12  לחמניות.

קמח - 3 כוסות

מים פושרים לפי ספיגה

כף וחצי שמרים יבשים

כפית מחוקה משפר אפיה (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות)

שמן - שליש כוס

ביצה - 1

מלח - כפית

לקישוט

שומשום - לפי הצורך (לא חובה)

 

הוראות  הכנה:

מכניסים את השמרים ומשפר האפייה לקערה ומוסיפים את המים הפושרים.

מערבבים עד שהם נמסים ומוסיפים את השמן והסוכר

מוסיפים את הביצה, המלח והקמח ולשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. מניחים את הבצק לנוח כחצי שעה. זו ההתפחה הראשונה.. לשים עוד 5 דקות לפחות על משטח מקומח ומניחים את הבצק לנוח בפעם השנייה.

לשים ושוברים תפיחה בפעם השניה.

מחלקים את הבצק ל12 לחמניות.

מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה,  מניחים להם לתפוח, מורחים חלמון ומפזרים מלח, כמובן שזה לא חובה   אופים עד הזהבה. .

מומלץ לפרוס ל2 ולהניח על המנגל או על הפלנצ'ה כדי שהלחמניות יקבלו טעמים וקראנצ'יות.